Кайда турбується за владу, яку “змете голодний українець”

Поділитися

2 грудня 2011 року свободівці, голови Тернопільської та Львівської облрад Олексій Кайда та Олег Панькевич взяли участь у роботі Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України. Зокрема, на заході розглядалося питання земельних відносин та ухвалення закону про ринок землі, а також проблеми розмежування земель комунальної власності та інші питання.

Олексій Кайда висловив принципову позицію свободівців, що очолюють Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську обласні ради, які заявляють про неприпустимість торгівлі землями сільськогосподарського призначення, про продовження мораторію на продаж землі.

“Якщо буде ухвалений закон про торгівлю українською землею, що рясно полита кров’ю наших предків, для українського села та української нації загалом це стане остаточним вироком. Однак ні влада, ні потенційні перекупники від цього не виграють. Адже голодний українець, якого позбавили життєвого простору і роботи на своїй землі, візьме вила, як це недавно було в Донецьку, і ними змете цей злочинний режим”, – зазначив Олексій Кайда.

Також очільник Тернопільської обласної ради наголосив на необхідності проведення всеукраїнського референдуму щодо недопущення торгівлі землею.

Довідка. Звернення до центральних органів влади із вимогою зняти з розгляду закон про ринок землі, були ухвалені в тих в тих органах місцевого самоврядування, де “Свобода” має більшість.

Також Всеукраїнське об’єднання “Свобода” провело два етапи зборів громадян із підготовки до проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони торгівлі землею сільськогосподарського призначення. Вдруге ЦВК відмовилося реєструвати ініціативу свободівців. Отже на черзі третій етап формування ініціативних груп.

Фахівці ВО “Свобода” розробили проект Закону України “Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення”, що складається із 4 статей: http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/zakony/024290/

Тернопіль обрав свою “Народну красуню”

Володимира Кличка госпіталізовано