Комунальники Тернопільщини б’ють на сполох – люди боргують величезні суми! Що буде далі?

Поділитися

  Опалювальний сезон в області ледь розпочався, як проблеми із розрахунками за комунальні послуги вже дають про себе знати. Люди навідріз відмовляються платити за “комуналку”, що веде ситуацію у вже звичний глухий кут.

Трохи статистики: у жовтні порівняно з вереснем заборгованість населення за житлово-комунальні послуги збільшилась на 31,6%(!) до 82,4 млн. грн. При цьому жителі області оплатили у жовтні лише 55% від нарахованого.

Найвищий рівень розрахунків зафіксовано в Тернополі (63,9%). Серед районів найкращі показники – в Заліщицькому (77,2%) і Підгаєцькому (63,6%). Тоді як у Підволочиському жителі району розрахувалися лише на 33,7%(!!!).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку в жовтні з урахуванням електроенергії із розрахунку 150 кВт/год становили 429,9 грн. Для порівняння у жовтні 2010 року ця сума складала 385,3 грн.

Низький рівень розрахунків за комунальні послуги можна пояснити безгрошів’ям жителів Тернопільщини, адже у нашому краї – одна з найнижчих зарплат в Україні. Та це не може виправдати все, адже комунальна галузь остаточно занепадає, люди не бачать дальше своїх власних проблем, мовляв, якось воно та й буде. Свідомі громадяни України повинні перейматися проблемми своєї держави і платити за те, чим користуються…в іншому випадку ми знову на декілька десятиліть назад відправимося в минуле…А так хочемо “європейського життя”…чому ж не створюємо його самі?

Лілія Куленич

 

Земельне питання: Олексій Кайда хоче референдуму!

На гостей Євро-2012 у Києві чекає цікава екскурсійна програма. А в Тернополі?