Культурну спадщину Тернопілля Хоптян вирішив взяти під особистий контроль

Поділитися

 Тернопільщина володіє другим в Україні після Криму потенціалом об’єктів культурної спадщини. В області збереглося більше третини всіх українських замків і палаців, понад сотню дерев’яних церков різних епох, десятки унікальних кам’яних храмів і костьолів.

Посилити державний контроль за охороною об’єктів культурної спадщини доручив керівникам районів та виконавчому комітетові Тернопільської міської ради голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян. При цьому належить вирішити питання балансової належності об’єктів культурної спадщини на підвідомчих їм територіях, забезпечити охорону об’єктів культурної спадщини, їх збереження та використання.

Крім того, управлінню культури облдержадміністрації належить активізувати роботу з  виконання програми збереження культурної спадщини Тернопільської області на 2011-2015 роки, підготувати перелік пам’яток історії та монументального мистецтва, які потребують ремонтно-реставраційних робіт, розробити план заходів збереження та можливого подальшого використання замків та палаців.

Головному управлінню Держкомзему в області рекомендовано продовжити роботу з  внесення до Державного земельного кадастру земельних ділянок, на яких розміщені пам’ятки археології.

На сьогодні в області перебуває на обліку 5720 об’єктів культурної спадщини (185 – національного значення), з них: пам’яток археології – 1587, пам’яток історії – 2513, пам’яток монументального мистецтва – 304, пам’яток науки і техніки – 1, пам’яток архітектури та містобудування – 1315, тому з впевненістю можна говорити про те, що Тернопільщина – унікальний край, який, за правильного підходу до вирішення питань туристичного розвитку, мав би манити до себе сотні тисяч туристів  з усього світу.

Більше року шукали винних у сходженні з рейок пасажирського вагона…Знайшли

Для туристів вздовж Дністра облаштовують тимчасові стоянки