На Борщівщині безробітних вчили “азів” бізнесу

Поділитися

 За даними ООН сьогодні в світі кожний третій працездатний не має роботи взагалі або має випадковий чи сезонний заробіток ( 750 млн. чол. ). Тому безробіття є центральною соціальною проблемою сучасного суспільства.

Існує тісний зв’язок і залежність заробітної плати, цін на споживчі товари від розмірів безробіття. Розв’язання проблеми безробіття безпосередньо пов’язане з розвитком суспільного виробництва, підприємництва, насамперед із розвитком малого й середнього бізнесу. У зв’язку з цим, у Борщівському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей з питань сприяння організації та здійснення підприємницької діяльності. У рамках заходу представник ТзОВ „Менеджмент Інвест Сервіс” Володимир Лаврів провів тренінги-семінари для 30 безробітних за темами: „Тренінг пошуку ідей для започаткування власного бізнесу”, „Психологічні аспекти організації власної справи”.

Присутні підвищили рівень поінформованості щодо методів відбору нових ідей та ознайомились з можливостями, які дають ці ідеї для бізнесу на прикладі діяльності відомих в світі особистостей. Учасники тренінгів також засвоїли формули успішного підприємництва та пройшли діагностику власних здібностей до організації та ведення власної справи, а після закінчення навчання отримали відповідні сертифікати, що засвідчили рівень набутих знань.

Фахівці райцентру зайнятості надали безробітним, які були залучені до тренінгів, консультації з питань започаткування підприємництва, зокрема, щодо одноразової виплати відповідної допомоги по безробіттю з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття .

Тернополян запрошують на Різдво до Грузії

Майже 13 тисяч тернополян отримують мінімальну заробіню плату