На порозі вибору

Поділитися

У Тернопільській обласній комунальній спеціалізованій школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом відбулась профорієнтаційна зустріч представників міськрайцентру зайнятості із учнями випускних класів. В ігровій формі з ними було проведено профорієнтаційне заняття «На порозі вибору» з використанням можливостей програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал». Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського МРЦЗ Галина Приступа спілкувалась з учасниками заходу за допомогою сурдоперекладача. Саме таким чином вдалося обговорити майбутні професійні плани школярів та дізнатися про труднощі, з якими вони стикаються при професійному самовизначенні.

Педагоги школи-інтернату разом із учнями ознайомилися з інформацією, представленою міськрайцентром зайнятості, про навчальні заклади професійної реабілітації інвалідів, дізналися про перелік професій та спеціальностей, які можна там здобути, а також про професії, що користуються попитом на місцевому ринку праці.

Школярі висловлювали своє захоплення «Профорієнтаційним терміналом», встановленим у ЗОШ. Особливу зацікавленість дітей викликають інформаційні блоки терміналу: «Служба зайнятості для тебе», «Абетка професій», «Де отримати професію».

Усі учасники заходу зійшлися на тому, що кожен фах цікавий, має свої особливості, переваги, але, без сумніву, кожен потрібний суспільству.

 

 

Закон про вибори до Верховної Ради прийнято. Що далі? Прогноз сценарію з Тернополя

Нагодуй та зігрій