На Тернопільщині 50 тисяч ялинок матимуть електронні чіпи

Поділитися

Саме стільки зелених красунь планують реалізувати державні підприємства лісового господарства Тернопілля

10 тисяч чіпів закупило кожне з п’яти держпідприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства та 100 чіпів – придбали у природному заповіднику «Медобори».

Нагадаємо, що такий підхід до цьогорічної реалізації новорічних дерев ініціювало Державне агентство лісових ресурсів України. Електронний чіп, прикріплений до дерева, дасть змогу попередити незаконну його реалізацію, адже за допомогою інформації, розміщеної на бірці, можна буде дізнатися з якого саме лісництва якого лісгоспу прибуло дерево.

1 грудня ц.р. голова ТОДА В.Хоптян дав розпорядження щодо впорядкування реалізації ялинок та запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у передноворічний період 2012 року, яким відповідно до статей 16, 21 та 28 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», статей 19, 31, 32, 33 Лісового кодексу України, з метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах області у передноворічний період 2012 року та впорядкування централізованої реалізації новорічних дерев (ялин, ялиць, сосен), голови райдержадміністрацій, виконком Тернопільської міської ради до 15 грудня 2011 року мають визначити місця реалізації новорічних ялинок у населених пунктах, біля контор лісництв, розсадників та уздовж автошляхів області.

До 15 грудня 2011 року Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства визначиться з торговельними пунктами, де реалізуватиме новорічні ялинки, про що буде додатково повідомлено, повідомили «Про все» у прес-службі Тернопільського обласного  управління лісового та мисливського господарства.

За самовільне захоплення пів гектара землі в Миролюбівці накладено штра

Ціни на новорічні красуні у Тернополі будуть від 35 до 70 гривень