Олексій Кайда буде піаритись за 1,5 мільйона на 50 біг-бордах і сотні сіті-лайтах

Поділитися

Тернопільська обласна рада затвердила програму вшанування українців, що постраждали у ХХ столітті внаслідок окупаційних режимів, на 2011-2012 роки.

Дана програма, говорили під час сесії обласної ради депутати-свободівці,  не має аналогів в Україні і спрямована на популяризацію історичних даних про геноцид українського народу та національно-визвольну боротьбу ХХ століття.

За неофіційною версією – кошти передбачені на передвиборчу рекламну кампанію Олексія Кайди.

Розробляло програму Головне управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації спільно з обласними управліннями культури, освіти та Служби безпеки України. Губернатор Тернопілля нібито погодився на таку співпрацю за умови відсутності критики у його діяльності.

У рамках програми заплановано створити автоматизований облік архівних кримінальних справ стосовно осіб, засуджених за політичними мотивами, провести комплекс науково-ексгумаційних досліджень невідомих поховань жертв політичних репресій та визвольних змагань з метою перепоховання на існуючі кладовища та меморіали, облаштувати і встановити нові пам’ятні знаки, видавати наукові літературу з даної тематики. Це все дуже добре, але чим далі, тим більше стає зрозумілим суть програми.

Передбачено зняти 4 фільми про національно-визвольну боротьбу жителів області. Дуже добра ініціатива.

Але далі стає  зрозу міло навіщо вся та катавасія: підготувати агітплакати, які розмістити на 50 біл-бордах та 100 сіті-лайтах.

забезпечити функціонування інформаційно-довідкової зали при УСБУ у Тернопільській області з вільним доступом до електронної бази даних, створеної за розсекреченими архівними матеріалами.

Загалом для реалізації програми заплановано використати 1,543 млн. грн., які буде виділено з обласного бюджету.

Як львівський патріот захищає мову і науку. А в Тернополі такі особистості є?

Сьогодні у Тернополі буде добра оргія