Перший український дитячий садок відкрили в Італії

Поділитися

Щосуботи гурт маленьких українців, оживляє подвір’я школи, яка протягом тижня приймає італійських учнів. З початку 2011-2012 навчального року у Римі почав працювати дитячий садок, для малят від 3 до 6 років. Заклад є частиною української суботньої школи “Престиж”, якою опікується Центральна координаційна рада українських об’єднань в Італії під головування Тетяни Кузик.

Як показує практика, труднощі в освоєнні українського слова мають навіть малюки, обоє батьків яких з України. Незалежно в якій країні вони народжені, діти постійно перебувають в італійському середовищі, яке формує їх мислення та мовлення.

Особливість розвитку в ранньому віці у тому, що діти швидко вивчають нову мову, але так само швидко втрачають її, якщо не було створено умов для її підтримання.

Щоб запобігти ситуації, коли малюки загублять їх мовне коріння і більше не зможуть спілкуватися із родичами в Україні, щосуботи батьки ведуть діток в український садок, тим самим даючи їм можливість розширити світогляд, та інтенсифікувати інтелектуальний розвиток.
У дитсадку малюки мають можливість перебувати в українському середовищі, граючись на майданчику обладнаному спорудами. А далі сідають за парти, щоб познайомитися із героями українських народних казок, виконати мовні вправи, розвивати образотворче мислення. Старші – вдосконалюють їх українську, а молодші – вчаться промовляти перші слова.

Кількість дітей у групі дозволяє вихователю Маріанні Сороневич, проводити індивідуальні заняття в залежності від віку дитини та її володіння мовою.

Українська школа “Престиж” та дитячий садочок відкриті щосуботи за адресою: via Montebello 118, Roma. Просимо зацікавлених телефонувати за номером 347 391 69 95

Лікарі рекомендують зробити щеплення від кору, оскільки невдовзі прогнозують епідемію цього інфекційного захворювання

Адреси та контакти усіх українських шкіл в Італії