Про неповноцінне життя і торгівлю людьми говорили сьогодні в Тернополі

Поділитися

Сьогодні, 2 грудня, відбулась прес-конференція учасників та організаторів Національного автопробігу «На запчастини – тільки машини!» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з рабством. Обговорили питання проблем торгівлі людьми та їх органів.

Інформаційні акції пробігу відбулися в рамках міжнародної кампанії “16 днів протидії гендерному насильству” та Всесвітньому дню боротьби з рабством, – розповіла Марина Пасєчник керівник Центру консультування мігрантів громадської організації «Відродження нації».  – Їх було спрямовано на широке висвітлення кримінальної проблеми торгівлі людськими органами в Україні. Ініціаторами цього заходу по Тернопільщині виступила громадська організація ТМЖК «Відродження нації». Головну підтримку надала Міжнародна Організація з міграції».

На сьогодні у 127 країнах світу існує таке явище як торгівля людьми.

«За даними міжнародної організації праці щороку 12,4 млн. осіб перебувають у ситуації торгівлі людьми та примусової праці з них 2,4 млн. дітей. , – зазначила пані Марина. – Правоохоронні органи , аналізуючи статистику 2010 року , вперше виявили в такому значному масштабі зростання кількості постраждалих  від злочинних дій транснаціональних злочинних угруповань, що торгують людьми з метою вилучення органів».

Члени громадської організації зазначили, що інколи люди потерпають від незаконного вилучення органів, навіть не підозрюючи цього.

«До нас звернувся один чоловік, який приїхав із заробітків і скаржився на погане самопочуття, – сказала пані Марина. – Коли лікарі його оглянули, то зазначили, що це нормальний стан для людини з однією ниркою. Чоловік був шокований, адже від народження у нього було дві нирки. Згодом виявилось, що за кордоном його господар за власний кошт провів чоловікові операцію на апендицит, відтак в ході операції чоловікові видалили ще й нирку, звичайно без його згоди».

В ТОДА зауважують, що люди мають бути проінформовані, щоб не потрапити у такі складі ситуації.

«Обласна адміністрація долучилась до акції Національного автопробігу «На запчастини – тільки машини!», – зазначила  Світлана Шимчук начальник відділу сімейної та гендерної політики управління у справах сім ї та молоді ТОДА. – Ми вдячні , що громадські організації активізували і підняли проблему торгівлі людьми та їх органів. Сьогодні уже завдяки їхнім зусиллям багато студентів, молоді, учнів проінформовані, що таке торгівля людьми, як її попередити і як уникнути».

І наприкінці, якщо ви зібрались за кордон і не впевнені у своєму роботодавцю, або ж хочете проконсультуватися, або ж уже потрапили у трудове рабство і не знаєте виходу телефонуйте на безкоштовні номери: зі стаціонарних телефонів 0800505501, з мобільних 527.

За 11 місяців поточного року, Тернопільщина збагатила державну казну на 1,4 млрд.грн

“Тернопільмісьгаз” попав на 68 тис. грн за махінації