Сесія Тернопільської обласної ради до перерви обговорила 50 відсотків запланованих питань порядку денного

Поділитися

Вже стало поганою традицією відсутність голови ТВК Віктора Іщенка на сесії обласної ради та його бездіяльність щодо озвучення інформаціі про рішення Тернопільської обласної виборчої комісії щодо визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів в депутати у виборчих списках відповідних місцевих організацій партій.

Сесія проголосувала за  депутатський запит депутата Тернопільської обласної ради Чубатого Віктора Дмитровича від 12 грудня 2011 року № 19 та не підтримала депутатський запит депутата Тернопільської обласної ради Барни Степана Степановича від 14 грудня 2011 року № 191.

Щодо питання «Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю “Задарівський цегельний завод”                    (с.Задарів Монастириського району) для розробки Задарівського родовища суглинків у Монастириському районі» доповідав провідний геолог Геоінформ України Василь Кітура. Про підтримку позитивного рішення з даного питання говорив сільський голова Задаріва. Депутати проголосували за даний проект, а також за питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо часткової зміни меж села Добрівляни в межах Добрівлянської сільської ради Заліщицького району Тернопільської області», «Про надання гірничого відводу приватному агропромисловому підприємству “Дзвін” (с.Звиняч Чортківського району) для розробки Лосяцького родовища суглинків у Борщівському районі», «Про внесення змін та доповнень до мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення».

Також було прийнято рішення щодо ряду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, Тернопільської області, зокрема стосовно Кременецької районної державної лікарні ветеринарної медицини та інших подібних закладів. Проте проект рішення стосовно комунальних аптек було відкладено до розгляду профільної комісії. Депутати дали протокольне доручення юридичному відділу виконавчого апарату обласної ради надати інформацію стосовно ситуації із комунальними аптеками області.

Сесія дала згоду Тернопільському обласному комунальному підприємству “Фірма “Тернопільавіа-автотранс” на отримання кредиту під заставу майна, а також вирішила клопотатися про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Лірського Якова Ярославовича та Грамотою Верховної Ради України Ковальчука Володимира Івановича.

Після перерви пленарне засідання  сорок першої сесії Тернопільської обласної ради продовжиться.

 

Азаров винен бюджетникам Тернопільщини 21 мільйон гривень

Рекультивація земель – це один із засобів відтворення земельних ресурсів