Тернопільські міліціонери мали серйозну розмову зі студентами

Поділитися

  З 5 по 10 грудня на території нашої держави проходить «Всеукраїнський тиждень права», започаткований три роки тому з ініціативи Координаційної ради молодих юристів України.

Працівники тернопільської міліції активно долучилися до його проведення. Вони спілкувалися з людьми у навчальних закладах та трудових колективах. Начальник обласного управління внутрішніх справ Федір Бортняк разом із заступниками зустрілися із співробітниками Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму, студентами та професорсько-викладацьким складом національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Виступаючи перед колективами, міліціонери наголошували, що не стоять осторонь проблем правового виховання, насамперед, пропагують юридичні знання серед молодих людей. Зацікавлені у тому, щоб громадяни знали закони, свої права. Керівник обласного управління внутрішніх справ зупинився на проблемах, які нині хвилюють тернопільських міліціонерів: скоєння різноманітних злочинів, поширення наркоманії, проблеми, пов’язані із зловживанням спиртним, виготовленням та розповсюдженням дитячої порнографії, втягуванням молоді у сексуальну розпусту та проституцію.
    В училищі, де побували правоохоронці, навчається майже шістсот учнів. Як розповіла директор цього закладу Галина Грушко, у чотирьохсот вихованців батьки перебувають на заробітках за кордоном. Це потребує додаткових зусиль педагогів у плані виховних заходів. Вчителі звернулися до працівників міліції за допомогою у забезпеченні охорони приміщень гуртожитку у вечірній час. Ще одна проблема училища – дорожня безпека учнів – підлітки щодня переходять вулицю з інтенсивним рухом транспорту від гуртожитку до навчального корпусу. Тому прохання педагогів – посприяти обладнанню пішохідного переходу.
    Не менш плідною була зустріч керівництва обласної міліції у Тернопільському педагогічному університеті. Окрім виступу на правову тематику, міліціонери продемонстрували присутнім відеоролики про розкриття міліціонерами резонансних злочинів. Поділилися напрацюваннями щодо профілактики правопорушень серед молоді. Керівник обласного управління внутрішніх справ наголосив, що кожен десятий працівник тернопільської міліції є випускником цього вузу.
     Діалог між студентами та міліціонерами розпочався із запитання про виявлення підпільних закладів грального бізнесу. Далі тема торкнулася роботи ДАІ, результативності заборони в області торгівлі алкогольними напоями в нічний час та інших актуальних питань. Ректор педагогічного університету Володимир Кравець подякував правоохоронцям, запропонувавши проводити й надалі у різних цікавих формах профілактичні заходи у вузі.

Тернопіль — у передчутті джазу

На Тернопіллі продовжують зникати діти