У підпільних цехах на Тернопільщині виготовляли сир та переробляли яловичий жир

Поділитися
Минулого тижня співробітники ветеринарної міліції обласного управління внутрішніх справ провели спеціальні рейди, під час яких виявляли порушення правил ветеринарного законодавства. Правоохоронці, насамперед, перевірили цехи, що займаються переробкою м’ясо- та молокопродукції. Міліціонери побували з перевірками на об’єктах оптової торгівлі, де підприємці зберігають та реалізовують м’ясо-молочну продукцію. Вони також відслідковували на ринках та у магазинах походження товару, відповідність документів на їх реалізацію.
    У Підволочиському районі виявлено підпільний цех, у якому переробляли яловичий жир. Понад два центнери продукції тваринного походження вилучено. Підприємство закрили, а власника притягнули до адміністративної відповідальності.
Під час перевірки підконтрольних об’єктів у Тернопільському районі працівники ветміліції знайшли на оому зі складів понад півтонни протермінованих ковбасних виробів в асортименті. Продукцію вилучили з обігу, а згодом утилізували. Відповідальних працівників притягнуто до адмінвідповідальності.
    
В одному із сіл Монастириського району діяв підпільний цех, де переробляли молоко. Бізнесмени в антисанітарних умовах виготовляли копчений сир, заплетений у косинку. Міліціонери спільно з працівниками ветеринарної інспекції закрили це підприємство. За виявленим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 172 КК України.
Особливу увагу під час рейдів міліціонери звертали на споживчий ринок, щоб туди не надходила неякісна продукція тваринного походження. До мобільних груп входили співробітники державної служби ветеринарної медицини. Здійснено понад дві сотні перевірок суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження, задокументовано 192 порушення. Такими мобільними групами винесено та проконтрольовано виконання майже півсотні інспекторських приписів. Правоохоронці разом із працівниками ветмедицини продовжать такі перевірки.

Оголосили переможців «Студентської Ліри-2011»

Тернопільські рибалки-браконьєри в шоці: Азаров збільшив штрафи у 100 разів!