У Заліщиках Фірташ будує тепличний комбінат

Поділитися

 Відомий український мільйонер, уродженець нашої області Дмитро Фірташ закладатиме перший камінь під будівництво тепличного комбінату в рідних йому Заліщиках. Початок робіт вже практично розпочато і в районі надіються, що такий крок дасть перпективи для розвитку цілої області.

За попередніми даними, це буде потужний «механізм», який забезпечить робочими місцями кілька десятків жителів області. Тепличний комбінат знаходитиметься уЗаліщицькому районі. Його планують використовувати для круглорічного вирощування овочів. Він розміщуватиметься на ділянці площею близько 30 га.

У комбінаті планують обладнати сховища та холодильні установки. За прогнозами комплекс буде готовий до роботи до кінця вересня наступного року До цього часу перед Тернопільщиною стоїть завдання підготувати кваліфіковані кадри. Зокрема, на базі однієї з шкіл розпочнуть роботу курси підготовки спеціалістів галузі сільського господарства, які вдосконалюватимуть навики роботи у тепличних комплексах. Іншим завданням області є ремонт дороги до комбінату. Минулого року було відремонтовано 5 км дороги, цього – 10 км, наступного заплановано полагодити ще 5 км. Передбачається, що поблизу комбінату розгорнеться містечко «трударів» з гуртожитками та квартирними будинками для працівників. Частина аграріїв поселятимуться у квадратні метри вахтовим методом.

Янукович дасть президентські стипедії студентам-медикам з Тернопільщини

Перед Миколаєм, Тернопіль вже востаннє в цьому році проведе ярмарок с/г продукції