У Збаразькій виправній колонії освячено каплицю

Поділитися

У стінах Збаразької виправної колонії № 63, що на Тернопільщині, відбулося освячення каплички та монументу Пресвятої Богородиці. Святиня розташована на території міжобласної туберкульозної лікарні та стане місцем молитви для засуджених жінок, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, здійснив чин освячення каплички та спільно із керівником відділу з душпастирства у пенітенціарній системі України, начальником управління ДДУПВП у Тернопільській області генерал-майором внутрішньої служби П. Лосиком перерізав червону стрічку.

Оглянувши територію колонії та структурні об’єкти установи єпископ зокрема зазначив: «Я вперше відвідав подібний заклад та приємно здивований, що колонія так старанно доглянута, навкруги панує чистота та порядок. Зрозуміло, що це велика заслуга всього колективу, який очолює відповідальна рука начальника. Однак хочу підкреслити, що, спорудивши та освятивши каплицю, ми робимо добру справу для жінок, які позбавленні багатьох радощів вільного життя. Уповаючи на Боже милосердя та завдяки щирій молитві, вони стануть на шлях покаяння та зможуть відчути Божу любов до них».

У дійстві також взяли участь декан Збаразький о. Олег Григорець, о. Костянтин Пантелей, представники Української Православної Церкви, начальник установи полковник внутрішньої служби О. Ретюк, заступник начальника колонії із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник Л. Леськів, начальник міжобласної спеціалізованої туберкульозної лікарні при установі підполковник І. Нитка та члени адміністрації закладу.

Під керівництвом настоятеля церкви Христового Воскресіння м. Збараж о. Омеляна Колодчака відбулося театралізоване дійство «Стоїть Пречиста Діва поміж нами». В концертній програмі взяли участь засуджені, які декламували вірші, співали пісні на релігійну тематику, а вкінці подякували всім, хто приклав зусиль для спорудження цієї святині.

Єпарх Тернопільсько-Зборівський вручив ікону Пресвятої Матері Божої та грамоти-подяки начальнику управління П. Лосику, начальнику установи О. Ретюку, заступнику із СВПР Л. Леськів та І. Нитці за активну особисту позицію, належне дбання про добро повірених людей, створення умов для всебічного і духовного їх розвитку. Кожна із засуджених отримала від владики Василія та отця Костянтина Пантелея освячені іконки із зображенням Ісуса Христа, подарунки із солодощами і фруктами, а також благословення.

Ціни на молоко не покривають затрати селянина на утримання худоби

У Тернополі відбудеться 10-тиденна реабілітація для алкогольно залежних