“Ударні” кандидати від Кличка «побили» на Тернопільщині «провладних» конкурентів на дострокових виборах

Поділитися

11 грудня у селах Гайворонка Теребовлянського району і Зарубинці Підволочиського району Тернопільської області відбуваються дочасні вибори сільських голів. Від Тернопільської обласної організації партії “УДАР” в них беруть участь: в Гайворонці – юрист Богдан Тарасович Мацала, в Зарубинцях – депутат Зарубинецької сільської ради Богдан Дмитрович Лабатюк. Для партії “УДАР” ці вибори сільських голів стали своєрідною “репетицією” перед виборами до Верховної Ради.

За інформацією спостерігачів і представників у виборчих комісіях, голосування на дільницях розпочалося вчасно. О 8.00 годині двері виборчих дільниць відчинилися. До 15.00 години, у кожному з сіл, де відбуваються дочасні вибори, проголосувало більше ста виборців. У селі Гайворонка біля 70 виборців проголосувало вдома, вкинувши свої бюлетені у переносні скриньки. За повідомленням спостерігачів від “УДАРу” у селі Зарубинці голосування на даний час відбувається спокійно і в рамках закону. В селі Гайворонка спостерігачі фіксують позначки невідомого походження на бюлетенях, що свідчить, скоріш за все, про підкуп виборців. Окрім того, членами комісії начебто помилково видаються по кілька бюлетенів на руки. Усі ці порушення фіксуються спостерігачами. Після завершення виборів фото та відеоматеріали будуть передані в суд, для оскарження їх результатів.

Голосування тривало до 20.00 години. Після цього на дільницях розпочався підрахунок голосів.

За неофіційною інформацією юрист Богдан Тарасович Мацала отримав підтримку майже двох сотень односельчан. У Гайвороні районна влада “зробила зачистку”, але це лише нашкодило їхньому кандидату – пані Марії, яка “йшла” від Партії Регіонів.

У Зарубинцях кандидат від влади йшов самовисуванцем. Не допомогло. Богдан  Лабатюк, за неофіційною інформацію, отримав також близько двох сотень голосів. Його найближчий конкрент не набрав й сотні.

Подальша інформація про перебіг виборів буде оприлюднена після закриття виборчих дільниць, після 20.00 години.

Денис Захарчук

Виступ Леоніда Парфьонова на Болотной

Завершився підрахунок голосів на обох виборчих дільницях у с. Зарубинці Підволочиського району та с. Гайворонка Теребовлянського району Тернопільської області