Успіх тернопільських юних хендлєрів

Поділитися

Марія Кухарська з чорним тер’єром Васілісою під час нагородження10 та 11 грудня в місті Києві проходили міжнародні виставки собак “Київська Русь 2011” та “Кришталевий Кубок України 2011”. В рамках цих виставок проходили змагання “Юніор-хендлінг”. В них приймали участь представники з багатьох міст України та ближнього зарубіжжя.
Тернопільське обласне відділення Кінологічної спілки України в цих змаганнях представляли двоє учасниць: Мар’яна Бойко в молодшій віковій групі (вік до 13 р.) та Марія Кухарська в старшій віковій групі (вік учасниць 14 – 17 років).
В перший день обоє наших землячок розділили 6-10 місця у своїх вікових групах, відповідно серед 27 та 22 учасниць. Цей, без сумніву, успіх дебютанток змагань такого рівня, став приємною несподіванкою. І це при тому, що вони виступали з собакою, яку побачили чи не вперше. Але дівчата зуміли знайти спільну мову з російським чорним тер’єром на кличку Прем’єра.
Справившись зі стартовими хвилюваннями та отримавши впевненість у своїх силах дівчата покращили свій результат в неділю в змаганнях, які проходили в рамках “Кришталевого кубка України” – найпрестижнішої виставки собак України.
Мар’яна Бойко, виступаючи з чорним тер’єром по кличці Барбарис, зуміла зайняти 7-е підсумкове місце серед 30 учасниць, і здійснити свою мрію вийти в ринг саме з “Барбарисом”, який є багаторазовим переможцем виставок собак в Україні, Польщі, Австрії та в інших країнах, але який має свій особливий характер. Не кожен дорослий хендлєр може дати собі раду з ним, адже крім “характеру” Барбарис має ще й більше 70 кілограмів ваги, а це гора м’язів та сили.
Особливою стала неділя 11 грудня 2011 року на “Кришталевому кубкові України 2011” для Марії Кухарської. Виступаючи з чорним тер’єром на кличку Васіліса, юна тернополянка зуміла також досягти своєї мрії – привезти додому приз зі змагань такого високого рівня. У впертій боротьбі вона трішки поступилася переможниці і зайняла почесне друге місце серед 22 учасниць. Як призналася Марічка, це вже її дванадцятий приз здобутий у змаганнях юних хендлєрів, але самий дорогий.
Успіх юних тернополянок розділяють їх тренер Андрій Перчишин, голова Тернопільського обласного відділення Кінологічної спілки України Дзедзиць Володимир Крістофоровіч та усі друзі по кінологічному клубові.
Слова подяки дівчата висловлюють Лілі та Вікторії Тімофєєвим з міста Львова, які люб’язно довірили їм своїх собак для участі в цих змаганнях та вболівали за них і підтримували їх.

 

В яких умовах сидить Юлія Тимошенко (фото)

У Німеччині “проаналізували” вибори в Росії