“За час свого понтифікату Іван Павло ІІ цілував руку лише двом кардиналам — своєму вчителеві Стефанові Вишинському та уродженцю Тернопільщини Йосифові Сліпому»

Поділитися

Папа Іван Павло ІІ дуже поважав Патріарха Йосифа (Сліпого), адже останній належав до тої формації священиків, які робили так званий іспит совісті. Папа наголошував на тому, що інші кардинали не можуть говорити з ним так, як це було дозволено кардиналові Сліпому.

Про це розповів о. д-р Іван Дацько, особистий секретар Патріарха Йосифа, в інтерв’ю всеукраїнській газеті «День».

«За час свого понтифікату Іван Павло ІІ цілував руку лише двом кардиналам — Стефанові Вишинському, своєму вчителеві, та Йосифові Сліпому», — зауважує о. д-р І. Дацько. За словами душпастиря, Патріарх Йосиф не був сентиментальною людиною, він був дуже вимогливим до себе самого. Як зазначив о. І. Дацько, для нього було важливо передати наступним поколінням добрий спадок, зокрема Патріарх Йосиф і його попередник Митрополит Андрей (Шептицький) залишили нам наказ, який можна вважати законом — підтримувати освіту і науку.

«В особі Патріарха Йосифа виявилася далекоглядність Митрополита Андрея (Шептицького), який, вибираючи його своїм наступником, знав, що він вистоїть проти натиску совєтських служб і збереже Церкву — і Йосиф Сліпий витерпів 18 років ГУЛАГу», — підкреслив особистий секретар  Патріарха Йосифа (Сліпого).

 

Кредит через газетне оголошення виявився фінансовою кабалою

Вишкіл з акторської майстерності відбудеться в Тернополі 24 грудня