Владика Нестор освятив хрест на місці будівництва церкви Святого Духа в Олишківцях

Поділитися

На свято великомучениці Варвари  єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор із архіпастирським візитом відвідав парафію церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Заруддя.

На запрошення настоятеля храму, митрофорного протоієрея Мирослава Ожибка владика Нестор очолив божественну літургію та відслужив акафіст до святої великомучениці Варвари.

Виголошуючи проповідь, єпископ Нестор зосередив увагу прихожан на роздумах про причини і сенс людських страждань, які, за його словами,  Господь посилає людині заради спасіння її душі. Бо ті, чи інші труднощі, хвороби, біди спонукають нас задуматися над тим, як ми живемо, чи правильною є наша земна дорога. Владика наголосив, що свята великомучениця Варвара через глибоку віру у Христа піддавалася тяжким тортурам і померла мученицькою смертю, але її подвиг спонукав багатьох невірних стати на шлях праведного християнського життя, а вона сама достойно предстала перед Богом. За великий подвиг віри Св. Варвара отримала особливий дар визволяти людей від випадкової, несподіваної смерті. Той, хто молитиметься до неї ніколи не помре наглою смертю і завжди матиме можливість розкаятися в гріхах. У часі передріздвяного посту  Його Преосвященство закликав мирян більше уваги приділяти молитві, очистити душу на святій сповіді.

У свою чергу настоятель храму отець Мирослав подякував владиці Нестору за спільну молитву, добру науку та  побажав сил, натхнення і надалі вести праведним шляхом ввірених йому людей.

Після цього, з благословення єпископа, кожен, хто цього дня прийшов у невеликий сільських храм на молитву, був помазаний єлеєм, освяченим на мощах святої великомучениці Варвари.

Особливо святочним цей суботній день став для громади села Олишківці, оскільки тут владика Нестор здійснив чин освячення хреста на місці будівництва церкви Святого Духа. Вітаючи олишківчан, єпископ Тернопільський і Зборівський побажав їм Божої помочі, щоб будівництво майбутнього храму було легким і у скорому часі задзвонили церковні дзвони,  закликаючи громаду села на богослужіння.

Митрофорний протоієрей Мирослав Ожибко подякував усім, хто долучився до богоугодної справи – проявив ініціативу щодо зведення храму, займався виготовленням необхідної документації, допоміг у закладенні фундаменту майбутньої церкви, а також закликав громаду села і надалі підтримувати будівництво храму.  Отець Мирослав висловив сподівання, що спільними зусиллями церква буде збудована  упродовж двох років і всі ті старенькі, які нині уже не мають сил та здоров’я ходити на богослужіння у сусідні села, зможуть молитися в своєму рідному селі.

Під святий храм виділена земля, встановлений і освячений хрест, а відтак цьому місцю вже повинне воздаватися належне шанування. З Божого благословення будівництво церкви Святого Духа розпочнеться  на весні наступного року.

            Світлана Боднар

narodne-slovo.te.ua

Завтра Олексій Кайда розкаже як перепрацювався

На різдвяні свята у селах Синява і Нижні Луб’янки обиратимуть керівників сільських рад