Здорові очі автомобілістів – не міф, а реальність

Поділитися

Людські очі –невтомні трударі. Вони дають нам 90% інформації, піклуються про передачу краси всього світу і, при цьому ,терпляче переносять нашу неуважність до них. Але бездоганна стійкість очей – це лише видимість: легкий дискомфорт , який не завдавав на початку особливих незручностей, може згодом обернутися вже невиліковною хворобою.
З появою телевізорів і моніторів роботи для очей значно додалося. Крім цього дуже багато людей є власниками автомобіля. Це також збільшує зорове навантаження, адже потребує підвищеної уваги на дорозі. Тривала і монотонна зорова робота, до якої відноситься водіння машини, може призвести до втоми очей, також до погіршення зору. Не секрет, що частина людей , які водять машину стараються не звертати на це уваги. Вони якось пристосувалися, адаптувалися і,здавалося б, що дуже впевнено почуваються за кермом. При цьому зовсім не замислюються над тим, що наражають на небезпеку не тільки себе, а й навколишніх людей.
Кожен автомобіліст знає, як важко водити машину вночі, коли очі засліплюють фари зустрічного транспорту і ліхтарі вуличного освітлення, особливо в дощову та туманну погоду.
Який вихід з цієї ситуації та як зберегти хороший зір водіям?
Оптика Медікус допоможе Вам вирішити ці проблеми і зробить керування автомобілем більш комфортним.
Оптичний ринок на сьогоднішній день пропонує безліч видів лінз, які призначені для водіїв. Проте вимоги до якісних лінз надзвичайно високі. Їх перевагою є наявність спеціальних фільтрів, що пом’якшують відблиски та ефект «засліплення» яскравим світлом. Додаткове просвітлюючи покриття покращує чіткість бачення в сутінках , в туманну та дощову погоду. Сучасні технології дають можливість поєднати в одній лінзі використання фотохромного ефекту (насиченого затемнення під дією сонця) та ідеальної прозорості, яка не заважає Вам вночі під час водіння.
Оптичні можливості дозволяють тепер виготовити лінзи, які ще більше пристосовані для водіїв, адже фотохромний ефект в них досягається не під дією ультрафіолету, що практично неможливе за лобовим склом, яке його блокує, а під дією видимого сонячного світла. Окрім того такі лінзи зберігають правильне кольоросприйняття, не спотворюючи передачу кольорів. Варто нагадати про поляризаційні фільтри, які захищають очі від так званих «сонячних зайчиків», а саме відблисків від лобового скла, мокрого асфальту та інше.
А тепер декілька рекомендацій стосовно правильного підбору окулярів для водіїв. Лінзи краще всього підбирати пластикові – вони значно легші та менш травматичні. Полікарбонатні полімерні лінзи до того ж стійкіші до ударних навантажень. Хороші лінзи обов’язково повинні мати спеціальне зміцнююче покриття, що перешкоджає утворенню подряпин.
Зауважимо, що червоні, помаранчеві, жовті і сині лінзи при сонячній погоді для водіїв протипоказані. Вони сильно спотворюють природні кольори, а водій повинен чітко бачити і сигнал світлофора , і колір автомобіля,що їде позаду.
А тепер щодо вибору оправи:
1.Перш за все оправа має бути зручною – не здавлювати скроні і перенісся, не викликати відчуття дискомфорту, не подразнювати шкіру.
2. Для водіння автомобіля велике значення відіграє як центральний зір, так і периферичний, тому окуляри слід вибирати з великим «вікном» для кращого обзору.
3.Водійська оправа ні в якому разі не повинна обмежувати поле зору: огляд через бічні дзеркала і салонне дзеркало заднього виду повинен завжди залишатися вільним. Ідеальний варіант – оправи з вузьким обідком і вузькими завушниками. Завушники автомобільних окулярів мають бути не ширшими 6 мм.
Сподіваємось, що наші поради стануть у пригоді автомобілістам, зроблять їх роботу більш приємною та здоровою.
Та головне не забувайте, що навіть в найкращих окулярах не варто розслаблятися і втрачати пильність на дорозі!
Більш детальну інформацію Вам нададуть консультанти «Оптики Медікус» за адресами:
м.Тернопіль ,вул. Живова,28, «Оптика Медікус»
вул. Живова,15А (ТЦ «Орнава», І-поверх)
вул. Руська,44 (ТЦ «Євроринок», І-поверх)
вул. Перля,3 (ТЦ «Новус», І-поверх)
Ми завжди на сторожі Вашого здоров’я

Гавур Ольга
Менеджер Оптики Медікус

Дністровський каньйон має найсприятливіші перспективи для розвитку рекреації та екотуризму в Україні на рівні з Карпатами та Кримом

Кредит через газетне оголошення виявився фінансовою кабалою