Чи причетний головний тернопільський «регіонал» до ДТП, в якій загинула людина?

Поділитися

 Найрезонанснішою новиною на Тернопільщині залишається повідомлення про ДТП із смертельним наслідком, що сталася в останній день 2011–го в сусідній Хмельницькій області й до якої начебто причетний голова Тернопільської облдержадміністрації (він же — очільник обласної організації Партії регіонів) Валентин Хоптян.

У первинній офіційній інформації управління МВС України в Хмельницькій області повідомлялося наступне:«31 грудня, близько 20.15, на автошляху Гусятин — Городок, поблизу села Вільхівці, невстановлений водій, керуючи автомобілем Toyota Land Cruiser, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ–2109, керованим 27–річним жителем Вільхівців». У результаті ДТП водій ВАЗу та його 54–річна пасажирка, жителька райцентру Гусятин, отримали тілесні ушкодження, а ще один пасажир, 52–річний житель того ж міста, від отриманих травм помер на місці події. Вживаються заходи щодо встановлення водія автомобіля «Тойота», який iз місця події зник». В інтернет–просторі поширилася інформація про те, що згадана іномарка є службовою автівкою тернопільського «губернатора» (це підтвердили, зокрема, і неофіційні джерела в міліції), і що начебто саме він разом iз дружиною прямував того вечора до рідного села Вікторівка Чемеровецького району на Хмельниччині. Однак незабаром з’явилося офіційне повідомлення прес–служби МВС iз роз’ясненням, що «Тойота» належить одній з комерційних структур, і лише певний час перебувала в користуванні Тернопільської облдержадміністрації, а на час аварії оренду вже начебто було розірвано, й іномарку повернуто власникам.

Спростувала повідомлення про причетність свого шефа до аварії і прес–служба Тернопільської ОДА. В її заяві зазначається, зокрема, що Валентин Хоптян 31 грудня перебував на Київщині в гостях у родичів, а для поїздки використав свій приватний автомобіль. Те саме стверджував і Хоптян у коментарі для телеканалу «Інтер», чим дещо здивував тернополян. Адже напередодні в місцевих ЗМІ він переконував, що традиційно зустрічає Новий рік у рідному селі на Хмельниччині, і цьогоріч не збирається відступати від традиції.

Тим часом народний депутат Василь Деревляний, голова тернопільської обласної організації «Батьківщини», стверджує, що у машині, яка скоїла аварію, перебував таки Хоптян: «Через свої джерела в ДАІ як Хмельницької,так і Тернопільської областей я знаю, що це правда, що… джип «губернатора» виїхав на зустрічну смугу і зіштовхнувся з «жигулем». Дуже прикро, що прокуратура і всі інші державні органи стараються зняти цю інформацію з голови ОДА».

«Окремі політичні сили почали спекулювати на тому, що сталося, і намагаються підмінити слідство», — так відповів на цю заяву сам «губернатор», який учора спеціально скликав брифінг, щоб «відхреститися» від НП. Він висловив співчуття постраждалим, а журналістам пообіцяв судові позови — «за поширення неправдивої інформації».

 Світлана Мичко, Україна молода

ДО РЕЧІ

Валентин Хоптян — уже третій тернопільський «губернатор», в якого виникають серйозні проблеми, пов’язані зi службовою автівкою. Але в попередніх випадках, слава Богу, не йшлося про смертельні наслідки.

 

Депутатські звернення щодо аварії автомобіля, яким користувався голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян

Звідки пішла інформація, що Хоптяна хочуть звільнити?