День Соборності у Тернополі

Поділитися

День нації. День Соборності – 22 січня
Як в столиці, так і на місцях, осередки Комітету опору диктатурі (КОД) 22 січня відзначатимуть День Соборності. Цього дня активісти Комітету утворять «живий» ланцюг від пам’ятника Т. Шевченка до пам’ятника С. Бандери у Тернополі. Формування ланцюга розпочнеться у неділю, 22 січня, о 12.30. Частина активістів Тернопільського КОДу того ж дня приєднається до заходів з відзначення Дня Соборності у Підволочиську на мості між Тернопільською та Хмельницькою областями. Там урочистості почнуться об 11-ій годині.
Тернопільський Комітет опору диктатурі також пропонує 22 січня провести присвячені Україні та єдності нації богослужіння у всіх храмах держави: «День 22 січня назавжди залишиться вікопомною датою як історичний етап єдності українських земель, – йдеться у зверненні активістів КОДу. – Саме з проханням про єдність українці звертались до Бога, політичних еліт, людей, які шанували рідну мову, культуру, національні традиції. Саме ця єдність потрібна Україні сьогодні, в час наступу на святині народу».
В Україні свято Дня Соборності офіційно відзначають із 1999 року. Цьогоріч минає 93 роки від проголошення возз’єднання УНР та ЗУНР. Комітет опору диктатурі хоче привернути увагу тернополян до цієї дати, адже вона – одна з підвалин нашої незалежності. Слава Україні!

Як жінка перемогла вовка (відео)

Тернополяни настільки зубожіли, що йдуть в армію за харчі