На Тернопільщині настали комуністичні часи: на Йордан люди святять воду, а губернатор Хоптян зайнявся меліорацією

Поділитися

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян підписав розпорядження, яким схвалив проект програми відновлення та догляду за внутрішньогосподарською меліоративною мережею, переданою в комунальну власність територіальних громад сіл та селищ Тернопільської області. Термін реалізації Програми – 2012-2015 роки.

На думку розробників цього документу, нарощування обсягів виробництва основних продуктів харчування неможливе без розв’язання проблем, пов’язаних з незадовільним використанням меліорованих земель.

Через недостатнє фінансування ремонтно-доглядових робіт понад 50% внутрішньогосподарських каналів заросли чагарниковою рослинністю ї замулилися, більше 35% гідротехнічних споруд пошкоджені і замулені. У зв’язку з незадовільним технічним станом інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських систем вони не можуть виконувати основної функції – відведення надлишкових вод, а їх руйнування створює екологічну і техногенну небезпеку.

Метою Програми є забезпечення сталого та надійного функціонування наявних внутрішньогосподарських осушувальних систем, що перебувають в задовільному технічному стані, шляхом проведення ремонтно-експлуатаційних робіт, відновлення функціонування меліоративних систем, що перебувають у незадовільному технічному стані, але ще не втратили свого потенціалу, шляхом  поліпшення  технічного   стану  відкритих  каналів   водовідвідної та осушувальної мережі внутрішньогосподарських систем.

Виконання запланованого комплексу завдань і заходів, спрямованого на   реалізацію-   одного   з   пріоритетних   напрямків   соціально-економічного розвитку Тернопільської області – сільськогосподарського виробництва, дасть можливість ефективніше використовувати меліоровані сільськогосподарські угіддя, які становлять 16% від загальної кількості сільськогосподарських угідь області.

Зокрема, це позитивно вплине на строки посівів, забезпечить надійне регулювання водно-повітряного режиму під час вегетаційного періоду, зведе до мінімуму втрати врожаю на меліорованих землях від шкідливої дії вод.

Для фінансування програми залучатимуться в установленому порядку кошти обласного та районних бюджетів, кошти землевласників та землекористувачів, інших джерел незаборонених законодавством.

Тернопільському  обласному  управлінню водних ресурсів “Тернопільське облводресурсів” доручено подати проект Програми на розгляд чергової сесії облради.

Партія Регіонів буде розпущена, а її вище керівництво піде під суд – одразу після президентських виборів

Як жінка перемогла вовка (відео)