На Тернопільщині поменшало крадіжок електроенергії

Поділитися

Протягом 2011 року працівниками ВАТ “Тернопільобленерго” було зафіксовано 584 випадки крадіжки електроенергії, з них 447 у побутовому секторі та 137 – у юридичному. Якщо порівнювати з 2010 роком то кількість зареєстрованих фактів електрокрадіжок зменшилася в загальному на 334 випадки, суттєво зменшилася кількість крадіжок серед населення області – на 306 випадків, повідомив помічник голови правління-генерального директора ВАТ “Тернопільобленерго” з координації та контролю енергозбутової роботи в РЕМ Володимир Гумен.

“За порушення “Правил користування електричною енергією” (ПКЕЕ) у 2011 році юридичним споживачам донараховано 1 мільйон 158 тисяч гривень, а побутовим – 920 тисяч гривень. За повторне підключення побутові споживачі області заплатили 228 тисяч 244 гривні, – розповідає Володимир Гумен. – В загальному, за борги перед енергетиками, в 2011 році було відключено 7 тисяч 816 абонентів”.

Найбільше актів про порушення серед побутових споживачів складено в Бережанському районі – 54 акти на загальну суму майже 55 тисяч гривень, в Борщівському районі – 52 акти на загальну суму понад 131 тисяча гривень, а також в Тернопільському районі – 48 актів на загальну суму понад 83 тисячі гривень.

Серед зафіксованих фактів порушень ПКЕЕ юридичними споживачами найбільше актів у 2011 році складено в Борщівському районі – 40 на загальну суму понад 113 тисяч гривень, в Заліщицькому – 37 актів на загальну суму понад 145 тисяч гривень.

Володимир Гумен наголосив, що порушники, втручаючись в роботу енергообладнання, не лише порушують “Правила користування електричною енергією” але й наражають на небезпеку себе та своїх близьких. Адже несанкціоноване використання електроенергії може спричинити замикання в електромережі або ж перепади напруги, що може мати непередбачувані наслідки.

Про факти виявлення крадіжок електроенергії споживачі Тернопільської області можуть повідомити на гарячу лінію ВАТ “Тернопільобленерго” за номерами телефонів 23-96-20 (з 8 до 17 години) та 23-64-72 (в інший період доби) або ж звернутися безпосередньо в район електричних мереж, повідомили “Про все” у  відділі по роботі з громадськістю ВАТ “Тернопільобленерго”

Відомий письменник Андрій Курков розповів, що роблять у районі Хоптянів з “моральними авторитетами

У Гусятині очистили зображення білборда Президента України