Свободівці відзначили День Соборності на мості між Тернопільською та Хмельницькою областями

Поділитися

22 січня 2012 року на мості між Тернопільською та Хмельницькою областями відбулося велелюдне віче з нагоди Дня Соборности України, в якому взяли участь близько двох тисяч осіб.

На мості через річку Збруч представники Тернопільської та Хмельницької обласних організацій ВО «Свобода», інших націонал-демократичних сил та громадських організацій, які входять до Комітету опору диктатурі, як об’єднувальні символи, зв’язали синьо-жовтий та червоно-чорний прапори.

Голова Тернопільської облради, керівник обласної організації ВО «Свобода» Олексій Кайда, виступаючи перед присутніми, наголосив: «Сьогодні минає 93 роки від дня, коли на Софіївському майдані у Києві проголосили Акт возз’єднання Української та Західноукраїнської народних республік. Акт Злуки – це реалізація мрії багатьох поколінь нашого народу про життя в одній вільній незалежній державі. За цю мрію свого часу дорого заплатили найкращі сини та дочки нашого народу, козацькі звитяжці, Січове Стрілецтво та воїни ОУН–УПА.

Акт Злуки – це символ того, що ніколи і нікому не вдасться розділити українців. Це доказ того, що наша нація невмируща. Сотні років усілякі зайди намагалися пошматувати український народ. Нас не зламали окупаційні режими, сталінський геноцид, репресії. Жодним ворогам не знищити український дух та волю, не знищити Україну!».

Голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода», депутат Хмельницької облради Ігор Сабій підкреслив: «Акт Злуки став для нас історичним символом об’єднання України. Розділений кордонами народ не лише вистояв, а й відродився, воз’єднавшись в одне ціле. Святкування Дня Соборности України – це жива традиція. Сьогоднішня зустріч на межі двох областей символізує Акт Злуки 1919 року. Ми розуміємо, що нині як ніколи потрібна єдність у боротьбі з антиукраїнським режимом. Дорвавшись до владного корита, на догоду своїм наймачам, януковичі, табачніки і їм подібні намагаються розділити, розрізнити та роздерти на регіони український народ. Та хоч би як вони не намагалися – їхні дії марні. Тому що глибока прірва є між українофобським режимом та народом, а всередині української нації немає розколу.

Вшануймо сьогодні усіх, хто долучився до створення єдиної, суверенної, незалежної України. Єдина держава, єдина нація, єдина мова, єдина церква – саме в цьому наша сила та запорука поступу нашої держави!».

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Як Заставний, Кайда, Деревляний, Стойко мають домовитись, якщо останні 5 років ці партійці жортсо критикували один одного

Що тернополяни побажали собі у Новому році!?