Василь Бурма подарував свою книгу обласній бібліотеці

Поділитися

Фонд відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки  поповнився унікальним виданням Василя Бурми «Привиди старих замків (Тернопільщина)».

У багатій історико-архітектурній спадщині Тернопільщини визначне місце займають замки та фортеці. У своїй книзі автор подає історію лише тих, які, хоч і в руїнах, та збереглися до наших днів, до яких можна доторкнутися рукою, сфотографувати.

Книга «Привиди старих замків» — це жвава оповідь із легендами, бувальщинами, тогочасними судовими справами, це розповідь про пам’ятки , які нагадують нам, що минуле рідного краю має глибокі корені.

Видання можна назвати фотоальбомом, ілюстрованою розповіддю чи, як сам автор називає, дорожніми нарисами. Воно буде цікавим як викладачам навчальних закладів, учителям, краєзнавцям, так і всім небайдужим до історії краю.

Василь Бурма — уродженець Полтавщини. Заслужений журналіст України, краєзнавець, член Національної спілки фотохудожників України. З 1963 р. працює репортером і фотокореспондентом тернопільської газети «Вільне життя».

Ознайомитися з даним виданням можна у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії ТОУНБ.

31 січня до Тернополя завітає московський державний театр оперети з оперетою Йоганна Штрауса у двох діях «Казки Віденського лісу»

Календар книжкових та літературних подій України – 2012. Чим порадує Тернопіль?