Допоможемо перезимувати лісовим мешканцям!

Поділитися

Бережанська лісова охорона проводить інтенсивну підгодівлю диких тварин

Зима, незважаючи на свій запізнілий прихід, вирішила показати, на що вона здатна. По-справжньому сильні і люті морози вибили багатьох зі звичайного ритму життя. Мешканці повдягали давно забуті шуби, дублянки, а хто навіть кожухи. Давно Тернопілля не занурювалося у таку холоднечу. А як приємно з лютого морозу зайти у тепле помешкання, закутатися в тепле покривало і випити гарячого чаю. І тут мимоволі задумуєшся, як зараз важко живеться братам нашим меншим, тим, хто живе з нами поруч, на вулицях, у двориках, у лісі…

Непереливки зараз лісовим мешканцям, адже окрім сильних морозів випало й чимало снігу, тож знайти собі якусь їжу, аби пережити, практично неможливо. Тут на допомогу приходить лісова охорона і єгері, і незважаючи на те, що стовпчики термометра опускаються до 25-27 градусів, лісівники виходять на основні ділянки підгодівлі диких тварин, щоразу поповнюючи запаси їжі, аби допомогти лісовим мешканцям пережити нелегку пору зимівлі.

Як повідомив начальник мисливського відділу ДП «Бережанського лісового та мисливського господарства» Віктор Свищо, на території мисливських угідь цього підприємства в зв’язку з різким пониженням температури і значним сніговим покривом проводиться інтенсивна підгодівля диких тварин та розчищаються проходи до біоспоруд у господарстві.

Також у всіх лісництвах Бережанського лісомисливського господарства пройшли наради, де працівники лісової охорони та єгері прозвітували про виконані завдання щодо охорони мисливських тварин та їх підгодівлі, а також отримали ряд рекомендацій щодо подальшої роботи.

Прес-служба Тернопільського обласного

управління лісового та мисливського господарства

Українським сільгоспвиробникам легше займатися курми, ніж худобою

Незважаючи на теплий тротуар, у Тернополі й далі 40 тернополян кожні 24 години щось ламають