Диким кабанам і косулям Тернопільщини купують тонами сіно, силос, кукурудзу

Поділитися

Лісівники Тернопілля продовжують боротьбу з зимовою негодою, допомагаючи лісовим мешканцям усім, чим можна – прочищають дорогу до біоспоруд, додатково закупляючи корми для інтенсивної підгодівлі, охороняючи диких тварин від браконьєрів.

Так, у Бережанському лісомисливському господарстві додатково закуплено 2 тонни кормів для підгодівлі диких тварин – про це повідомив начальник відділу мисливського господарства ДП «Бережанське ЛМГ» Віктор Свищо. Тож лісові мешканці, незважаючи на зимову негоду, почуваються безпечно. Крім того, територіями мисливських угідь Бережанського лісомисливського господарства проводяться постійні рейди з метою охорони мисливської фауни від браконьєрів та проводяться наради з єгерською службою та працівниками державної лісової охорони.

У Чортківському лісовому господарстві також дбають про мисливську фауну. Тут, зокрема, проведено ряд заходів для того, аби диким тваринам було комфортніше перечекати зиму.

За інформацією головного лісничого ДП «Чортківське лісове господарство» Романа Попіля, в усіх лісництвах підприємства викладено корми для підгодівлі диких тварин. Зокрема, майже 3 тонни сіна, 550 кг кормових віників, 530 кг кукурудзи, 1350 кг зерновідходів, 2 тонни силосу та 750 кг кормового буряка.

Також прогорнуто дороги до місць підгодівлі у Копичинецькому (8 км), Білецькому (12 км), Улашківському (10 км), Колиндянському (15 км), Скала-Подільському (15 км), Борщівському (10 км), Більче-Золотецькому (5 км), Гермаківському (15 км), Наддністрянському (5 км) лісництвах, загальною протяжністю 95 кілометрів.

Тож можна сміливо констатувати, що лісівники Тернопілля роблять все можливе, аби представникам мисливської фауни було легше перечекати нелегку зимову пору та почуватися безпечно, незважаючи на значний сніговий покрив та сильні морози, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного управління  лісового та мисливського господарства

 

Наші сусіди отримали попередження про найважливіші гідрометеорологічні явища

О другій ночі в тернопільську лікарню привезли дівчину, яка вижила після стрибка з 5-го поверху