Наливайченко: Влада має знайти гроші та виконати соціальні зобов’язання перед афганцями

Поділитися

Громадсько-політичний діяч, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко вважає, що влада має знайти гроші та виконати соціальні зобов’язання перед афганцями в повному обсязі. Про це він заявив під час зустрічі з ветеранами-афганцями в місті Бережани Тернопільської області, яка відбулася з нагоди  23-річниці виведення радянських військ з Афганістану.

За його словами, для того, щоб виконати соціальні зобов’язання, теперішнім можновладцям варто економити на собі.

«Влада діє цинічно, адже вона вперто не бажає зменшити мільярдні витрати держбюджету на своє утримання, на оздоровлення і перельоти чиновників, на ремонти та інші видатки для забезпечення власного комфорту. За рахунок обгрунтованого скорочення витрат на утримання органів влади слід скоротити видатки бюджету на 10 млрд.грн», – відзначив політик.

Крім того, на думку Наливайченка, для реального забезпечення соціального захисту українців та повного фінансування соціальної сфери необхідно перш за все перекрити схеми розкрадання бюджетних коштів через держзакупівлі та виведення вкрадених у людей грошей в офшори.

«Цих грошей вистачить для виконання усіх соціальних гарантій у повному обсязі афганцям, чорнобильцям, ветеранам та дітям війни», – сказав політик.

На думку Наливайченка, відмова влади виконувати соціальні зобов’язання під приводом відсутності ресурсів у бюджеті – це чергова спроба перерозподілити наявні ресурси у власних інтересах.

Він також прокоментував рішення Конституційного суду від 26 грудня минулого року, яке надало уряду право в ручному режимі керувати соціальними виплатами.

«Рішення Конституційного суду є черговим політичним замовленням влади, яка робить усе, щоб позбавити засобів до існування мільйони українських сімей, оскільки під приводом відсутності коштів у бюджеті будуть скасовані пільги або суттєво  зменшено їх розміри, – відзначив Налвайченко. – Влада отримала можливість масштабно маніпулювати  довірою громадян, адже до виборів  вона може підвищити пільги заради піару, а після виборів знову їх скасувати».

Він вважає, що громадяни дадуть оцінку діям нинішньої влади на виборах до Верховної  Ради.

Що думає техпрацівниця про керівництво Тернопільської облдержадміністрації

Фоторепортаж та відеоогляд V тернопільського відкритого конкурсу з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та візажу