Свободівцям – все, а решті – по закону…(читай уважно додаток і роби висновки!)

Поділитися

Питання безкоштовної оренди завжди було лакмусовим папірцем, як влада ставиться до третього сектору, тобто громадських організації, і чи відповідають ці організації тому, щоб отримувати преференції від влади.

Виявляється, що договорів платної оренди є менше, ніж безоплатної (163 проти 202). Так само і з площею, яка використовується: з наявних 70 тис.м.кв. понад 40 тис.м.кв. використовуються безкоштовно.

При тому, що коштів в бюджеті катастрофічно не вистачає, сьогодні ми стаємо свідками, як свободівська влада створює тепличні умови «своїм» громадським організаціям і ніби-то пробує заставити інших платити за оренду комунальних приміщень.

В списку на безкоштовну оренду дійсно є багато організації, пов’язаних з правлячою в Тернополі партією. «Твереза Тернопільщина» (очолює депутат-свободівець М.Головко), Тернопільська обласна спілка юристів України (має відношення депутат-свободівка І.Бурда, а клопотання про безкоштовну оренду писало чомусь управління освіти і науки у своєму листі №66/03-к від 17.01.2012 р.), Тернопільське міське відділення української спілки колишніх малолітніх в’язнів фашизму, організація «Громадська альтернатива», організація «Тернопіль-Тираспіль».

Частині орендарів було направлено листи про відмову у безкоштовній оренді ще в січні 2011 року. Пройшов рік, а ситуація не змінилася. Як приклад, можна навести пункт 31 та 123, де значиться міська організація правлячої партії «Свобода», яка теж з січня 2011 року не платить кошти до бюджету, хоч отримала відповідного листа про відмову у безкоштовній оренді. До речі побратими мера Сергія Надала безкоштовно користуються двома приміщеннями: на бульварі Шевченка, 23 і на вул. Коперніка, 18, загальною площею понад 110 м.кв. Всім решта направлено листа ще і у 2012 році, де влада просить почати платити гроші.

Проте, є і інші приклади. Якщо минулого року обласний комунальний навчально-методичний центр на бульварі Т.Шевченка, 11, платив за оренду, то зараз їх вносять в список на безкоштовне користування приміщенням. Питання, швидше риторичне:  якщо в бюджеті катастрофічно бракує грошей і це визнає фінансове управління, то чому майно громади, яке повинно наповнювати бюджет, роздається задурно браткам і побратимам.

І вже зовсім незрозумілою є позиція влади, коли окремі установи та організації отримують приміщення в безкоштовну оренду, а музею Слави Стецько, ЖЕКам (а це може знову призвести до збільшення тарифів), організації політв’язням і репресованим, Лізі українських жінок, товариствам «Лемківщина», «Бойківщина», «Надсяння», «Просвіта», братерству сиріт, братерству вояків ОУН-УПА, організації жінок-інвалідів «Донна», спілкам художників, архітекторів та журналістів України, інституту національного відродження, товариству «Червоний хрест» і навіть органам саморганізації населення, які взагалі не мають прибутку від своєї діяльності, запропоновано платити за займані приміщення.

Чи зупинить хтось таке хаотичне роздавання майна і чи спроможна влада виробити єдині правила передачі в оренду комунального майна?

 Голові постійної комісії міської ради

                                                                     з питань контролю за використанням

                                                                     комунального майна

                 Напорі О.Р.

                   Направляємо на розгляд комісії перелік об’єктів комунальної власності, підпорядкованих управлінню обліку та контролю за використанням комунального майна, переданих в безоплатне користування, термін дії договорів безоплатного користування яких закінчився, в тому числі тих що фінансуються з міського та державного бюджетів.

Просимо розглянути та прийняти рішення комісії щодо продовження чи не продовження договорів безоплатного користування по кожному об’єкту.

Додаток на 13 аркушах додається.

Начальник управління         обліку та контролю за використанням комунального майна                                              В.В.Мединський

orenda

“Політично-стурбовані фронтові бабиська “поп’ють” крові” в Заставного і Барни

Халява скінчилась: “свободівська” міська рада змушує платити за оренду офісів і партії, і громадські організації, і художників, і благодійні організації (список додається)