Тернопільським вчителям, офіцерам та автомеханікам інформація для роздумів

Поділитися

У середньому по Німеччині зарплата вчителя в середній школі та гімназії становить від 2 807,65 євро на місяць після сплати податків, до 3 855,75 євро, у залежності від стажу роботи та рівня освіти. Із цієї суми сплачуються кошти на страхування від безробіття та медичне страхування. Ставки в початковій школі дещо нижчі.

Однак, треба наголосити, що Німеччина має федеративний державний устрій. Тож питання освіти відносяться до компетенції федеральних земель. Відтак, у кожній із земель існують свої законодавчі нюанси щодо регулювання діяльності шкіл та університетів.

Зарплата автомеханіка зі спеціальною освітою становить 12,45 євро на годину, при 38-годинному робочому тижні це – 1 890 євро на місяць.

Зарплата офіцера Бундесверу залежить від військового звання. Так, 22-річний лейтенант на початку служби отримує 2 000 євро на місяць після сплати податків, старший лейтенант авіації, наприклад, 25-річний пілот винищувача – 3 000 євро, 27-річний капітан десантного елітного підрозділу – 3 700 євро.

Військовослужбовці не сплачують страхові внески, оскільки вони застраховані державою, повідомляє “українська правда”

У Тернополі зареєстровано Ленінську Комуністичну спілку молоді

1000 гривень за зізнання у коханні пропонують у Тернополі