У тернопільській «Свободі» черговий скандал: Олексій Кайда розпочав війну з кадрами Сергія Надала

Поділитися

Минулої п’ятниці на засідання Тернопільського обласного комітету Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з посадою голови фракції міськради цієї політичної сили попрощалася Ірина Бурда. Як стало відомо з достовірних джерел, наближених до «Свободи», ініціатором такого рішення став сам голова обласної організації, а заодно і голова облради Олексій Кайда. На заміну пані Ірині він запропонував одіозного Ігоря Дулебу.

Зокрема, самому рішенню щодо відставки передувала майже півгодинне вичитування Кайдою пані Бурди. Керманич облради, кажуть наші джерела, не скупився не образливі слова. Основною причиною відставки була нібито зірвана Бурдою акція 29 січня на день Свободи, що відбулася у Підволочиську. Тоді голова фракції міськради дезінформувала багатьох партійців, надіславши їм різні за змістом повідомлення на мобільні телефони про місце збору у Тернополі перед виїздом. Через що багато хто або не прийшов взагалі, або ж запізнився.

Та основні стріли зі сторони Кайди полетіли в сторону Бурди за не контрольованість фракцією «Свободи». А саме в частині земельних питань.

Якщо пригадати історію призначення Ірини Бурди на голову фракції, то це питання узгоджувалося на рівні керманича партії Олега Тягнибока. Досвідчена Бурда мала частково контролювати новообраного мера Сергія Надала і про будь-які кроки вліво-вправо міського голови та його команди мала повідомляти безпосередньо Кайду і Тягнибока. Тобто, щоб Надал не забував ділитися з товаришами-патріотами.

Та Сергію Віталійовичу вдалося знайти підходи до Бурди. І остання зовсім не виконувала поставлені перед нею завдань вищим керівництвом «Свободи».

Після п’ятничного рішення обласного комітету «Свободи», не забарився з відповіддю і Сергій Надал. Адже камінь саме в його город. Мер активізував свою частину більшості і зараз розпочався активний збір підписів у підтримку діючої голови фракції. Та і сама Бурда відмовилася самостійно писати заяву про складання своїх повноважень.

Поки Олексій Кайда не озвучив імені можливого нового голову фракції, адже саму відставку Бурди має затвердити Всеукраїнський виконком «Свободи». Та і серед «свободівців» список імен вже відомий. І першим у ньому є давній «фаворит» Кайди, керуючий справами облради Ігор Дулеба. Про нього варто додати ще кілька слів окремо.

Про спритного Ігоря Дулебу знають чимало. Цей «герой» нашого часу не зважаючи на молодий вік устиг побувати не в одній політичній силі. Свою політичну кар’єру починав у 2000 році з Соціалістичної партії Мороза, продовжив як соратник Тимошенко у 2002 році, потім був ганебно вигнаний із її партії ВО «Батьківщина» з формулюванням «за зраду партійних принципів». Амбітний хлопчина прагнув будь-якою ціною увірватись до влади, він проник  у кучмівську адміністрацію згідно розпорядження губернатора Тернопільської ОДА І. І. Курницького від 07.07.2003 року № 300 Про Молодіжну адміністрацію при Тернопільській обласній державній адміністрації (такий собі комсомольчик). У 2004 році також брав активну участь у президентських перегонах, будучи довіреною особою (Постанова Центральної виборчої комісії № 380, 13.08.2004 року в територіальному виборчому окрузі 168) від кандидата в Президенти України Юрія Збітнєва (партія «Нова Сила», який балатувався за гроші Януковича). А з 25 листопада 2005 року став головою Тернопільської міської організації Партії «Віче» (проект регіоналки Інни Богословської, головним спонсором якої був і залишається В.Медведчук). На виборах 2006 року Дулеба працює в штабі Романа Заставного («Наша Україна»).

На виборах 2006 року Дулеба І.Б. вихваляв з себе борця із будівельною мафією. Як тільки-но став депутатом міськради одразу вирішив, щоб побороти будівельну мафію її потрібно очолити.  Для прикладу, злі язики стверджують, що депутат Дулеба нібито нажився на будівництві житлового будинку по вулиці Протасевича, де обдурив мешканців, що захистить їх та не дозволить вирубку дерев на місці будови. Не пройшло і півроку як скверу із сотні дерев не стало. Безумовно,  переконати людей в необхідності спорудження будинку було нелегко, але маючи в кишені вагомий аргумент від забудовника «Креатор-буд» Ігоря Гуди, спритний депутат таки задурив їм голови. Як винагороду від забудівника свої квадратні метри отримав у новобудові і депутат Ігор Дулеба.

Іншою аферою стало пропихання ідеї оподаткування встановлення індивідуального опалення. Такого шахрайства тернополяни давненько не бачили. Автор ідеї – депутат Тернопільської міської ради Ігор Дулеба. Те, що Дулеба тоді був знайшов спільний інтерес із Заставним очевидно. Дулеба і його колєжанка ввійшли у той час в склад комісії на встановлення індивідуального опалення. На цій афері, напевно, добряче заробили. Під тиском громадськості все-таки вдалось скасували здирницьку плату за відключення централізованого опалення.

У самій «Свободі» Ігоря Дулеба, за винятком кількох людей, просто не поважають. Доказом цьому були події напередодні місцевих виборів у 2010 році. Міська організація «Свободи» дала свою оцінку діям Дулеби. 3 жовтня 2010 року рішенням організації пану Дулебі було відмовлено у місці в списку Сам Ігор Дулеба і досі залишається опозиціонером в середині тернопільської “Свободи”. Ну і на завершення: чи то з давньої образи, чи то з інших міркувань, Ігор Богданович прочав активно припрацьовувати на потенційного провладного кандидата у депутати Верховної ради по “північному” мажажоритрному окрузі Володимира Клименка, якого лобіює влада та особисто заступник губернатора Юрій Желіховський. Хоча в той же час, на той округ кинув оком “свободівець” Михайло Головко.

Олексій Козак, спеціально для «Про все»

У Тернополі впіймали квіткового Остапа Бендера

Фоторепортаж без гриму про відбір найкрасивіших дівчат Тернопільщини