У Тернопільському історико-меморіальному музеї політичних в’язнів та репресованих відкрилася виставка, присвячена пам’яті Патріарха Української Греко–Католицької Церкви Йосифа Сліпого.

Поділитися

Видатний український греко-католицький церковний діяч – Кардинал Йосиф Сліпий є однією з найяскравіших постатей в історії України ХХ століття і всесвітньо визнаним страдальцем за віру. Його подвижницьке життя є прикладом самовідданості в ім’я Церкви та українського народу. Навіть у страшних сибірських казематах як справжній душ-пастир він рятував від душевного голоду і смерті під час більшовицько-комуністичної неволі мільйони віруючих у Христа-Спасителя синів і доньок України. Тому його приклад жертви для Бога, його несхитна віра і незламна надія на найвищі ідеали Христа і Його Церкви, його титанічна праця для добра свого народу спонукає нас до оновлення, очищення наших душ, помислів та діянь
У донесенні до краян інформації про життєвий шлях Патріарха, популяризації його служіння, праць, його подвигу, на думку заступника голови облради, – висока місія відкритої виставки. Тим паче, що в експозиції представлено світлини Йосифа Сліпого, документи, що дотичні до його біографії, заповіт. Особливий душевний трепет викликає відтворений програвачем голос Кардинала (виступ Йосифа Сліпого під час відкриття українського храму в Римі).

У наступні дні заходи, приурочені 120-ій річниці від дня народження Патріарха, в області триватимуть.

Про аварію губернатора Хоптяна створили відеоролик

У нашому місті створюють “Соціальний атлас Тернополя”