Відбудеться печерний табір в Млинках

Поділитися

17-19 лютого 2012 р. Львівський “Сокіл” проведе табір поблизу печери Млинки (Чортківський р-н, Тернопільська обл.). У програмі табору – екскурсії однією з найгарніших печер в Україні.

Участь у таборі можуть взяти всі хлопці та дівчата, незалежно від рівня фізичної підготовки, адже є маршрути різної складності. Під час екскурсії печерою учасники не тільки випробують власні сили, але й зможуть помилуватися галереями печери, кристалами, сталактитами та сталагмітами, а також побачити кажанів рідкісних видів (кажанів будити зі сну не можна!). За сприятливих погодніх умов учасники табору зможуть оглянути архітектурні та природні пам’ятки Тернополя.

Учасники ночуватимуть у спелеохаті, тому буде тепло і зручно, але потрібно мати з собою спальник та килимок. Збираючись на табір, особливу увагу варто приділити взуттю: тепле звичайне для дороги та окремо черевики для мандрівки в печеру. Черевики (ґумовці, кросівки, кеди) для печери мають бути зручними і розходженими, щоб не натерли під час екскурсії, і бажано, щоб були не стерті протектори – у печерах буває слизько. Зимових чобіт у саму печеру брати не треба: під землею стійка плюсова температура. Також з необхідного спорядження – ліхтарик та комбінезон. Ліхтарик спробуйте знайти самі (пам’ятайте, що хорошого світла вашого ліхтарика має вистачити як мінімум на 5-15 годин світіння). І ліхтарик, і комбінезон можна взяти на прокат у спелеохаті. Не забудьте про головний убір, змінний одяг, запасіться шкарпетками та РУКАВИЧКАМИ, можна також взяти НАКОЛІННИКИ, які полегшують повзання у печері. Усі екскурсії проводитиме досвідчений інструктор, при виконанні усіх правил безпеки ймовірність постраждати фактично нульова.

Орієнтовна вартість табору – 200 грн. (включно з харчуванням, проживанням та платою за екскурсії, яких попередньо заплановано провести три). Виїзд зі Львова відбудеться після обіду 16 лютого, приїзд – 19 лютого ввечері.

Зголошуватися до участі та для того, щоб отримати детальний список спорядження, – електронним листом (mgo-sokil@.ia).


Побувати у печерах та хоча б раз в житті відчути себе спелеологом повинен кожен!

Тернопільський гурт С.К.А.Й. випустив новий кліп (відео)

Зимові ігри в Тернополі