За підтримки Наливайченка на Тернопільщини реалізується проект «УПА – наші герої»

Поділитися

У рамках просвітницького проекту «УПА – наші герої» на Тернопільщині діє пересувна документальна виставка «Армія нескорених». Проект реалізується за підтримки громадсько-політичний діяча, екс-глави СБУ Валентин Наливайченка.

В основі виставки – матеріали про національно-визвольну боротьбу українського народу під проводом ОУН-УПА. Виставка базується на документах з архіві СБУ, розсекречених в період керівництва Валентина Наливайченка, та фотоматеріалах із повстанських архівів. Експозицію сформовано силами Центру досліджень визвольного руху, а з її матеріалами тернополян знайомить група молодих істориків, які представляють різні молодіжні патріотичні організації – МНК, Пласт, «Обереги» та інші.

За словами одного із співорганізаторів цієї просвітницької акції, депутата Тернопільської міської ради Олега Вітвіцького, виставку побачили більше десяти тисяч мешканців Тернопільської області. Окрім обласного центру, експозиція побувала у багатьох районах області – Бучацькому, Підгаєцькому, Козівському, Бережанському, Зборівському та інших.

«В кожному місті та селі, – розповідає Олег Вітвіцький, – куди ми приїжджаємо з виставкою нас зустрічають з великим зацікавленням. Перш за все тому, що люди спраглі на правдиву інформацію, цікавляться історією своєї держави, свого краю. На наших презентаціях завжди багато молоді, освітян, і, звісно, ветеранів визвольних змагань. З особливою приємністю згадуються наші зустрічі у Трибухівцях на Буччачині, в Озерній Зборівського району, у Підгаєцькій школі –  всюди відчувалось справжнє патріотичне піднесення серед тих, хто прийшов на знайомство з правдивою історією».

Найближчим часом пересувна виставка побуває у Жукові на Бережанщині, щоб віддати честь пам’яті генералу УПА, керівнику СБ ОУН Миколі Арсеничу. Вартий уваги і той факт, що до просвітницька акція відбувається у партнерстві з представниками інших патріотичних організацій, зокрема громадського руху «Зарваницька ініціатива», «Оновлення країни» та громадсько-політичного об’єднання «Українська справа», які сприяють тому, щоб «Армія нескорених» дісталась до кожного населеного пункту Тернопільщини.

У Козові хочуть оголосити недовіру.. “інопланетянину”

Скандал з Гайтаною: Юрій Сиротюк розповів, що насправді казав і що думає