Члени Комітету свободи слова оголосили осуд «Новій тернопільській газеті»

Поділитися

Підтримали рішення Комісії з журналістської етики

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 14 березня розглянув звернення радника президента Ганна Герман щодо публікації у виданні «Нова тернопільська газета» статті, яка носить дискримінаційний характер по відношенню до вихідців із країн Африки та Близького Сходу.

Члени Комітету одностайно засудили подібні публікації і, підтримавши рішення Комісії з журналістської етики, оголосила громадський осуд виданню. «Ніхто не має права бути дискримінований через свою расу чи релігію», – сказала голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики оголосила осуд «Новій тернопільській газеті» за публікацію «Біля «Орнави» лилася «чорна» кров…».

Як писала «Телекритика», 25 січня «Нова тернопільська газета» розмістила на першій шпальті публікацію про життя іноземних студентів в Україні. У матеріалі із заголовком «Біля «Орнави» лилась «чорна» кров» та лідом «Араби з неграми бились за наших курвів» було подано колаж, де на тлі іноземців мавпи намагаються обійняти дівчину. У тексті статті йшлося про те, що викладання в групах з такими студентами є «моральними тортурами», а у вільний від навчання час зарубіжні студенти буцімто домагаються українських дівчат. Однак прокуратура не знайшла ознак расизму в тернопільській газеті, яка, фактично, порівняла чорношкірих з мавпами.

«Телекритика»

Зима-2012 у Тернополі (відео)

У понеділок в Тернополі не залишиться жодного журналіста