І на тернопільських надалів знаходиться управа

Поділитися

Торрент-трекер The Pirate Bayмає намір розмістити свої сервери на безпілотних літальних апаратах, які будуть розміщені у нейтральних водах.

Як повідомляється у офіційному блозі проекту, причиною такого неординарного рішення є захист трекеру від переслідування зі сторони правовласників. При спробі закрити той чи інший ресурс, компанії звертаються зазвичай до влади тієї країни, на території якої розміщені сервери сайту.

Розміщення обладнання у нейтральних водах дозволить вирішити цю проблему – адже фактично сервери не підлягатимуть юрисдикції жодної з країн. Якщо ж їх захочуть збити, то це буде розцінено як військові дії – заявляють в адміністрації трекеру. Кожен такий літальний апарат буде облаштований GPS трекінгом та можливістю віддаленого керування. На борту розмістять не все обладнання, а лише вузли, що перенаправлятимуть трафік у секретні місця.

Це вже не перша ідея розміщення серверів у нейтральних водах – у 2007 році автори Pirate Bay хотіли придбати невизнане князівство Сіленд, яке розташоване у нейтральних водах.

http://watcher.com.ua

Тиждень італійського кіно розпочався у Тернополі

Apple витратить $45 млрд на покупку своїх акцій та дивіденди