MERIDIAN CZERNOWITZ. Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці

Поділитися

Учора, 11 березня, в Берліні завершилась кількаденна Міжнародна туристична виставка, на якій було представлено більше десяти з половиною тисяч стендів туристичних компаній, туроператорів, транспортних компаній, закладів гостинності та дестинацій.

Стенд України був присвячений тематиці ЄВРО 2012. На ньому усі бажаючі могли побачити міста, які приймають матчі: Донецьк, Харків, Київ, Одеса, а також АР Крим та Подільсько-Буковинський туристичний кластер (від англ. cluster – скупчення; об’єднання декількох однорідних елементів, яке має підстави розглядатися як самостійна одиниця з характерними особливостями).

9 березня на українському стенді відбулась прес-конференція, в якій взяли участь журналісти міжнародних видань, що спеціалізуються на туристичному ринкові.

На запрошення USAID LINC, за сприяння GIZ та підтримки Гете-Інституту Київ участь у конференції взяла також Ірина Вікирчак, яка представила Подільсько-Буковинське намисто, фестивальний рух у цьому регіоні та Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ зокрема.

Так зване Подільсько-Буковинське намисто (Podillya-Bukovyna Necklace) – це умовне об’єднання трьох міст, туристичних дестинацій – Кам’янця-Подільського, Хотина та Чернівців з метою оптимізації представлення регіону на туристичному ринку.

Які передумови такого об’єднання?

По-перше, географічне розташування перерахованих міст, що знаходяться в межах 90 км одне від одного, підсилює інтерес і дає можливість туристу відвідати три міста протягом одного дня. По-друге, ці міста мають спільну рису – багатонаціональне населення та культуру. По-третє, у цьому регіоні зосереджені такі природні дива, як Дністровський каньйон, Подільські Товтри та Буковинські Карпати. Крім того, Чернівці, Хотин та Кам’янець розвинули насичений фестивальний рух, що може взаємно посилювати позиції кожного міста як туристичної дестинації при їх об’єднанні.

Таке «кластерне» позиціювання забезпечить активний обмін туристичними потоками між цими містами, посилить туристичну привабливість регіону та збільшить медійний резонанс від цікавих подій.

З 6 по 9 вересня 2012 року Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у межах Подільсько-Буковинського туристичного кластеру і пройде під гаслом «Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Основною «сценою» залишатимуться Чернівці, а до Хотина і Кам’янця-Подільського завітають цікаві та відомі українські, польські, німецькі, австрійські й швейцарські поети з читаннями та перфоменсами. Для гостей та мешканців Кам’янця і Хотина буде зорганізовано трансфер до Чернівців на фестивальні події.

Політична бійня у Тернополі (відеонарізка)

Аварію ліквідовано. Ремонтно-відновлювальні роботи завершено