Облрада активізувалася у боротьбі за лавру

Поділитися

Сьогодні, 6 березня, на  43-ій сесії Тернопільської облради, було прийнято звернення до керівництва держави щодо відкликання із ВР законопроекту № 9690 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)». Законопроект 9690 збурив громадськість не лише у Тернополі, але й у Києві, Луцьку, Рівному, Львові та інших містах: там відбулись громадські слухання та обговорення.

Координатор руху «Українські святині – українському народу!», депутат облради Степан Барна у своєму виступі висловив думку про те, що рішення облради має підкріпити об’єднану думку громадськості.

– Не є принциповим те, що була висловлена якась особиста чи політична позиція громади або сесії облради. Тут важлива консолідована позиція депутатів Тернопільської обласної ради, – сказав він.

Загалом на розгляд порядку денного було представлено три проекти звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента, голови ВР та прем’єр-міністра. Проект Степана Барни сконсолідував навколо себе всі інші, на його основі й було прийнято документ. Із вісімдесяти трьох депутатів облради «за» звернення проголосувало шістдесят чотири, «проти» або «утримались» – чотирнадцять депутатів від ПР та п’ятеро від ЄЦ.

Тепер тернопільські депутати очікуватимуть відповіді «згори». Для тернополян зрозуміло й те, що не останню роль у відстоюванні святинь відіграє громадський рух «Українські святині – українському народу!», активісти якого в рамках всеукраїнської кампанії піднімають на спротив представників духовності, політичної еліти та інтелігенцію.

Тернопільський губернатор і вампіри

«Терористи» і «контртерористи» із Західної України воювали в Тернополі