Тернопільське земляцтво передало райлікарні гуманітарну допомогу

Поділитися

Меблі, інвалідні коляски та медприладдя отримала нещодавно, в рамках гуменітарної допомоги з Німеччини, райлікарня Чорткова. Отримане вже встигли розподілити по відділеннях медзакладу, і тепер вони працюють на користь людям. В понеділок 5 березня, лікарню відвідав координатор цього гуманітарного трансферу, земляк з Києва, Володимир Бедриківський. Лікарі, зустрівшись з ним, розповіли про сучасний стан медзаклади, та його проблеми. Разом обговорили можливість подальшої співпраці райлікарні з меценатами.

* Нажаль, медична сфера з бюджету фінансується далеко не так як хотілося б. Часом лікарі не забезпечені необхідним, для виконання своєї роботи, не кажучи вже про якісь капітальні поліпшення умов лікування. Тож, наразі, така от допомога як ніколи доречна, — відзначив на зустрічі головний лікар закладу Роман Чортківський.

Медик вважає, що варто спростити саму процедуру отримання гуманітарної допомоги. Адже цього разу довелося кілька разів їздити в сусідню область, аби оформити всі документи.

* Проблема в тому, що наща влада чомусь не сприяла швидкому проходженню всіх юридичних процедур, повʼязаних з передачею вантажу. Розмитнити його вдалося доклавши багато зусиль. Думаю цей випадок можна назвати пробним. В подальшому ми налагодимо тіснішу співпрацю з німецькими благодійниками, які в більшості є вихідцями з України – літом навіть плануємо запросимо їх на Чортківщину, — пояснив зі свого боку Володимир Бедриківський.

Медики висловили сподівання на підтримку в роботі з меценатами зі сторони земляка. Зазначили, що дуже хотіли б отримати з Німеччини карети швидкої допомоги, які хоч і вживані, але надійні, і дуже необхідні для роботи в районі.

Медики запросили земляка до співпраці і наступних відвідин закладу.

На фонто: Володимир Бедриківський з головним лікарем Чортківської райлікарні Романом Чортківським

2 – Медики показують нові меблі, які отримали завдяки Тернопільському земляцтву

Володимир Мармус презентував книгу молоді

Як спілкувався Віталій Кличко з тернополянами, студентами і журналістами: знайди різницю