Тернопільські інспектори замість форвардних контрактів виявили «форвардні» махінації на суму 1,5 млн грн

Поділитися

Відповідно до звернення правоохоронних органів Держфінінспекція в Тернопільській області провела ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Приватного аграрного підприємства «Конкурент», яке функціонує в Теребовлянському районі. Встановлено, що Аграрним фондом укладено з ним форвардний біржовий контракт на закупівлю зерна пшениці в кількості 2,5 тис. тонн на суму понад 3 млн грн. Умовами договору було передбачено, що фонд перерахує «Конкуренту» авансовий платіж в розмірі більше 1,5 млн грн. Як і належиться, до заявки на укладення контракту приватне підприємство додало довідки, згідно з якими у нього немає заборгованості перед Пенсійним фондом і платежами до бюджету.

Але інформації, надані районним управлінням Пенсійного Фонду України та Державною податковою інспекцією України, засвідчили зовсім інше. Заборгованість «Конкурента» з пенсійних внесків становила майже 47 тис. грн, а перед бюджетом з податків і зборів (обов’язкових платежів) – понад 66 тис. грн.

Таким чином, у результаті  наявної простроченої заборгованості, про яку мова йде вище, приватне аграрне підприємство безпідставно отримало від Аграрного фонду авансовий платіж, що є порушенням п. 6 Порядку проведення державних форвардних закупівель зерна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2007 № 736.

Отриманий авансовий платіж не повернуто, як і не передано Аграрному фонду будь-якого зерна, що передбачено форвардним контрактом. Отже,  державі в особі Аграрного фонду завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму понад 1,5 млн грн!

Матеріали ревізії передано в правоохоронні органи.

Як купали кота: неймовірний діалог (відео)

Се-Бо Світ у Тернополі