У бюджеті міста Збараж тернопільські ревізори виявили 252 тис. грн фінансових порушень

Поділитися

Як доводять фінансові аналітики, у наш час одним з основних інструментів вирішення проблем дефіцитних бюджетів, насамперед сіл, селищ і малих міст, є пошуки економії коштів. Але коли мова йде ще й про розбазарювання фінансів і майна, яких і так не вистачає, то коментарі, як кажуть, зайві.

Яскравий приклад – ревізія Збаразького міського бюджету, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, яка виявила фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму понад 252 тис. грн.

Левова частка цих порушень, майже 236 тис. грн, це недоотримані доходи.  Зокрема, внаслідок реалізації майна (будівель) за заниженими цінами міський бюджет втратив більше 130 тис. грн. Через необліковану дебіторську заборгованість за деякими договорами купівлі-продажу приміщень – ще майже 53 тис. грн. А те, що виконком міської ради не співпрацює з депутатами (не були укладені належним чином договори оренди землі), спричинилося до втрати 23,5 тис. грн. Окрім того, орендарі не перерахували понад 16 тис. грн плати за землю.

І, нарешті, працівниками виконкому міської ради недоотримано більше 10 тис. грн надбавки за вислугу років та індексації заробітної плати.

Ревізія виявила також незаконні видатки на суму 16,5 тис. грн. Вони виникли внаслідок завищення посадових окладів, надбавок і доплат, оплат відпусток, індексації тощо.

До курйозів перевірки можна віднести те, що в дитячому садку №2 дитячий майданчик не перебуває… на обліку.

За допущені порушення складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення.

За порушення бюджетного законодавства ініційовано та застосовано  фінансову санкцію у вигляді зупинення  операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано  прокуратуру Збаразького району, Матеріали ревізії передані  в Управління Служби безпеки України в Тернопільській області .

 

 

Південь Тернопільщини в шоці: Хоптян хоче взятися за Дністер!

Які чоловіки ходять у тернопільське кафе-бар “Коза”?