18 тернополян заплатили за підсніжники 510 гривень

Поділитися

Для збереження ранньоквітучих видів рослин на Тернопільщині правоохоронці спільно з екологами, лісовою охороною та працівниками органів місцевого самоврядування проводять рейди, аби не допустити фактів знищення рослин, які занесені до Червоної книги України. Міліціонери перевіряють походження квітів, якими торгують на вулицях міст та на автошляхах області. 
За адміністративні правопорушення у галузях охорони природи до відповідальності правоохоронці притягнули 18 осіб. За статтею 90 Кодексу України про Адміністративні правопорушення передбачені штрафні санкції від 340 до 510 гривень.
Практично усі наші первоцвіти охороняються або Червоною Книгою України, або регіональними Червоними списками, а деякі перебувають на межі повного знищення. Серед стрімко зникаючих – усі види пролісків, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів, черемша. Правоохоронці звертаються до жителів області проявляти екологічну свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів, які перебувають під охороною.

Чортківська міліція шукає Ялинчука Володимира з села Оришківці Гусятинського району

Чому тернополяни не купують дешеве житло за 3950 гривень за квадратний метр?