Багатодітна горе-мати змушувала малолітнього сина жебракувати у Тернополі на вокзалі

Поділитися

30 березня 2012 року направлено до суду кримінальну справу, порушену стосовно багатодітної матері за фактом злісного невиконання нею обов’язків по догляду за своїм 11-річним сином, що спричинило останньому тяжкі наслідки.

Досудовим слідством встановлено, що горе-мати має на утриманні 7 дітей, але замість того, щоб їх виховувати та доглядати – веде антигромадський спосіб життя, згубно на них впливає, заподіюючи шкоду їх духовно-моральному благополуччю. Вона не має постійного заробітку, а використовує на прожиття кошти, які отримує як соціальну пільгу на утримання малолітніх дітей.

Упродовж 2011 року жінка отримала з управління праці та соціального захисту населення Воловецької райдержадміністрації Закарпатської області, соціальну допомогу в сумі 66238 грн. 83 коп., та мала реальну можливість виконувати батьківські обов’язки встановлені законом.

Однак 17 січня 2012 року вона приїхала разом із своїм співжителем та найстаршим 11-річним сином у місто Тернопіль і для отримання додаткового прибутку на своє проживання, примушувала сина жебракувати.

Малолітня дитина, побоюючись покарання, випрошувала гроші у сторонніх осіб в різних частинах м. Тернополя, а також на території залізничного вокзалу на ст. Тернопіль. Він систематично з 17 по 23 січня займався жебракуванням, збираючи протягом дня у сторонніх людей близько 50 гривень, які віддавав своїй матері.

Більше того, як виявилося, упродовж життя мати вела антиморальний спосіб життя та недостатньо приділяла увагу своєму сину у навчанні, не контролювала відвідування ним школи, нерегулярно забезпечувала харчуванням, не створювала йому належних умов для навчання і виховання. Дитина постійно ходила у брудному одязі, руки та обличчя зазвичай були брудні. За таких умов у дитини наявний бідний словниковий запас, низький рівень шкільних знань та спостерігається соціально-педагогічна занедбаність.

Стосовно жінки порушено кримінальну справу за ст.166 КК України.

Окрім цього з метою усунення причин та умов, що сприяли вчиненню злочину та з метою профілактики злочинності серед неповнолітніх та вжиття заходів щодо дотримання жительки Закарпаття батьківських обов’язків і недопущення з її боку вчинення аналогічних дій, у службу у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради, органи кримінальної міліції у справах неповнолітніх Воловецького РВ УМВСУ в Закарпатській області та у ЛВ на ст. Тернопіль УМВСУ на Львівській залізниці Тернопільським транспортним прокурором внесені подання.

 

Олег Цимбалюк

Тернопільський транспортний прокурор

 

Система космічного моніторингу екологічної ситуації у Тернопільській області обійдеться Україні в 50 мільйонів гривень

Тернопільським транспортним прокурором пред’явлено позов в інтересах держави на понад пів мільйона гривень