Два студенти жорстоко вбили пенсіонерку за 1000 гривень

Поділитися

Нещодавно до апеляційного суду Тернопільської області надійшла резонансна кримінальна справа. На лаві підсудних опинилися 18 та 20 річні юнаки — жителі м. Кременця.
Один із юнаків позичив у своєї сусідки 1000 гривень. Не бажаючи повертати гроші та маючи намір незаконно заволодіти іншими грошима майбутньої жертви він запропонував своєму знайомому вбити стареньку і викрасти її кошти. Все було чітко сплановано і розподілено ролями.
Так, реалізовуючи свій злочинний намір, двоє молодиків близько 5-ої години ранку направилися до будинку жінки. Один з них постукав у вікно. Побачивши на порозі будинку знайомого їй хлопця, старенька впустила його. Зачинивши за собою двері на замок та дочекавшись, коли жінка обернулася до нього обличчям, він кинув її на підлогу і почав бити головою. Потім взяв з тапчана рушник і закрив ним рот та ніс потерпілої. Металевою кочергою він наніс удар у ділянку виска і жінка миттєво втратила свідомість.
Не забарився і інший зловмисник. Забігши у будинок на допомогу товаришу, він почав тримати руки майбутньої жертви, долаючи її опір, під час того, коли інший подушкою душив пенсіонерку. Жорстоко вбивши стареньку, злочинці заволоділи її майном на суму 10000 тис. грн. і торжествуючи покинули будинок.
За таку жорстоку розправу над людиною похилого віку одного із вбивць засуджено за – ч.4 ст.187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та за п.п.6, 12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів вчинене за попередньою змовою групою осіб) до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. А іншого за тими ж статтями до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
У залі апеляційного суду вбивці каялися і просили пом’якшити їм покарання, посилаючись на свій юний вік та зруйноване майбутнє у в’язниці. Проте колегія суддів ухвалила: вирок Кременецького районного суду залишити без зміни, оскільки призначене покарання є необхідним й достатнім для виправлення та попередження нових злочинів, і підстав пом’якшувати покарання колегія суддів не вбачає, повідомила ексклюзивно для “Про все” Залецька Людмила, прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області.

У Тернополі фільм “Той,Хто Пройшов Крізь Вогонь” має неймовірний успіх!

До уваги тернопільських журналістів, громадських активістів та лідерів громадських організацій!