26 квітня у Тернополі стартує “Джура-фест”

Поділитися

Програма «Джура-фесту-2012» 26-28 квітня

26 квітня 2012 р., четвер

9.00 – Заїзд учасників фестивалю.

10.00 – Урочисте привітання учасників фестивалю перед входом до Українського дому «Перемога» і початок роботи.

10.00 – Зустріч Віри Клименко із юними читачами і презентація її книг «Про все на світі», «Веселі каруселі» від видавництва «Джура» у ЗОШ №5 (вул. Камінна, 2).

10.00 – Зустріч Василя Фольварочного і презентація його книги «Хрещеники Сталіна» у Тернопільському національному економічному університету від видавництва «Джура».

11.00 – Презентація книги «Легенди Тернополя». Стенд видавництва «Джура».

11.00-12.00 – Майстер-клас із вишивки стібком редактора журналу «Українська вишивка» Наталі Скрипниченко. Прес-центр Українського дому «Перемога». Презентує видавничий дім «Діана плюс».

11.30 – Зустріч Оксани Скрипки із читачами та презентація її книги «Скарб ювеліра» від видавництва «Джура» та спілкування із Михайлом Сидоржевським – головним редактором «Української літературної газети» у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді (вул. Нечая, 29).

12.00 – Зустріч Віри Клименко із юними читачами та презентація її книг «Про все на світі», «Веселі каруселі» від видавництва «Джура» у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей (вул. Коперника, 17).

12.00 – Презентація книги Волтера Айзексона «Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple» від видавництва «Брайт Стар Паблішинг»в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці (бульв. Т.Шевченка, 15).

12.00 – Презентація серії нових книг видавництва «Місіонер» у Тернопільському національному економічному університеті.

12.00 – Презентація літературного конкурсу «Ми – підлітки» і представлення результатів конкурсу за 2011 рік від видавництва «Коректа» у ЗОШ №4 (вул. Грушевського, 2).

12.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у бібліотеці №5 для дітей (вул. Стуса, 4).

12.00 – Презентація книг Джаклін Вілсон «Дівчатка Джаклін» від видавництва «Навчальна книга «Богдан» в ЗОШ №5 (вул. Камінна, 5).

12.45 – Зустріч Єви Гати і презентація її книг від видавництва «Бак» у Тернопільському національному педагогічному університеті імені В.Гнатюка (вул. Кривоноса, 2).

13.00 – Зустріч Марини Гримич із читачами і презентація її книг від видавництва «Дуліби» у міській бібліотеці №5 для дорослих (вул. Злуки, 33).

13.00 – Прес-конференція із оргкомітетом фестивалю в прес-центрі Українського дому «Перемога».

13.00 – Презентація із автограф-сесією книги літературного критика Ярослава Поліщука «Ревізії пам’яті». Стенд видавництва «Твердиня».

13.00 – Зустріч Івана Драча із студентами філологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка та презентація його книг від видавництва «Коло» (вул. Кривоноса, 2).

13.10 – Презентація книги Романа Солила «Кульбабовий ангел» від видавництва «Богдан» у шкільній бібліотеці ЗОШ №20 (вул. Братів Бойчуків, 4).

13.15 та 14.00 – Представлення результатів конкурсу «Юний ілюстратор» для дітей молодшого шкільного віку від видавництва «Коректа» у ЗОШ №5 (вул. Камінна, 2).

13.30 – Зустріч Оксани Скрипки із читачами та презентація її книги «Скарб ювеліра» від видавництва «Джура» у бібліотеці №4 для дорослих (бульв. Д.Галицького, 6).

14.00 – Автограф-сесія Ірини Дем’янової та презентація нової поетичної збірки «Мандолінова оркестра». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

14.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у бібліотеці №4 для дітей (вул. Лепкого, 6).

14.00-16.00 – Майстер-клас із техніки ірландського мережива редактора журналу «Узоры для вязания» Тетяни Гуржій. Прес-центр Українського дому «Перемога». Презентує видавничий дім «Діана плюс».

14.00 – Зустріч Віри Клименко із юними читачами та презентація її книг «Про все на світі», «Веселі каруселі» від видавництва «Джура» у дитячій бібліотеці №3 (бульв. Данила Галицького, 16).

15.00 – Зустріч Єви Гати із читачами та презентація її книг від видавництва «Бак» у бібліотеці №2 для дорослих (вул. Макаренка, 1).

15.30 – Автограф-сесія Івана Драча. Стенд видавництва «Коло».

16.00 – Автограф-сесія Лесі Романчук та анонс-презентація четвертої частини роману «Місто карликів». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

16.00 – Презентація книги Ольги Кіс «Слугині Світла» від видавництва «Місіонер» у прес-центрі Українського дому «Перемога».

16.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у ЗОШ №5 (2-Б клас) (вул. Камінна, 2).

17.15 – Автограф-сесія і презентація книг Віри Клименко «Про все на світі», «Веселі каруселі». Стенд видавництва «Джура».

18.00 – Офіційне відкриття фестивалю в кінозалі Українського дому «Перемога». Нагородження переможців конкурсу «Тернопілля – край легенд» (Легенди. Міфи. Перекази) та відзначення кращих читачів міських дитячих бібліотек (призи надає журнал «Пізнайко»).

19.00 – Завершення роботи фестивалю.

 

27 квітня, п’ятниця

9.00 – Початок роботи фестивалю.

10.00 – Презентація нових видань від видавництва «Місіонер» для студентів Тернопільського національного технічного університету імені І.Пулюя (бібліотека ТНТУ, вул. Руська, 56).

10.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у ЗОШ №5 (1-Б клас) (вул. Камінна, 2).

11.00 – Круглий стіл на тему «Соціальні завдання видавничої діяльності. Видавничий план як піар-проект» із викладачами та студентами Тернопільського національного економічного університету. Проводить видавництво «Коректа».

11.00 – Круглий стіл «Чи відповідає сучасна українська література на питання, які хвилюють сьогодні суспільство?». Зелена кімната Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5).

11.00 – Презентація книги «Легенди Тернополя». Стенд видавництва «Джура».

12.00 – Зустріч Олега Германа із читачами та презентація його книг «Жайворонки в місті не співають» і «Князь церкви» від видавництва «Джура» у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці (бульв. Т.Шевченка, 15).

12.00 – Автограф-сесія Романа Лубківського. Стенд видавництва «Коло».

12.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у Центральній дитячій бібліотеці (вул. Миру, 4-А).

12.30 – Зустріч Теодозії Зарівної із читачами та презентація її книг «Вербовая дощечка» і «З попелу і металу» від видавництва «Джура» у бібліотеці №2 для дорослих (вул. Макаренка, 1).

13.00 – Презентація з автограф-сесією поетичних книг: авторської – «Замовляння із любові» Анни Багряної, перекладних – «Крізь кордони» Дмитра Христова (Болгарія), «Храм, справді, Храм» Рісто Василевські (Македонія) в перекладі українською Анни Багряної. Стенд видавництва «Твердиня».

13.00  – Круглий стіл «Література й політика». Зелена кімната Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5).

13.00 – Презентація книг Пола Стюарта «Легенди Світокраю» від видавництва «Навчальна книга «Богдан»у бібліотеці №3 для дітей (бульв. Д.Галицького, 16).

13.00 – Презентація україномовного видання Р.Кіплінга від видавництва «Навчальна книга «Богдан»у бібліотеці №4 для дітей (вул. Б.Лепкого, 6). Видавництво.

13.00 – Презентація книг Свена Нордквіста від видавництво «Навчальна книга «Богдан» у бібліотеці №5 для дітей (вул. В.Стуса, 4).

14.00 – Автограф-сесія Лесі Білик та презентація нового роману «Душі в екзилі». Стенд видавництва навчальна книга «Богдан»

14.00 – Зустріч і автограф-сесія із Романом Черковським і презентація його книги «Таксист» від видавництва «Тіповіт» у прес-центрі Українського дому «Перемога».

14.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у бібліотеці №3 для дітей (бульв. Д.Галицького, 16).

14.00 – Автограф-сесія із майстром мініатюр Левком Скопом і презентація його книги «Пересопницьке Євангеліє». Стенд видавництва «Коло».

14.30 – Зустріч Олега Германа із читачами і презентація його книг «Жайворонки в місті не співають» і «Князь церкви» від видавництва «Джура» у бібліотеці №4 для дорослих (бульв. Д.Галицького, 6).

14.30 – Зустріч Теодозії Зарівної із читачами і презентація її книг «Вербовая дощечка» і «З попелу і металу» від видавництва «Джура»у бібліотеці №5 для дорослих (вул. Злуки, 33).

15.00 – Круглий стіл «Література і сучасний український театр». Зелена кімната Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5).

15.00 – Презентація із автограф-сесією книг Віктора Мельника «Трильярди сонетів». Стенд видавництва «Твердиня».

15.00 – Автограф-сесія Марії Лавренюк «Декамерон одного села» за участю літературного редактора цього видання Сергія Синюка. Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

15.00 – Літературний вечір «Негаснучі свічі», присвячений пам’яті видатних письменників родом із Тернопілля – Романа Андріяшика, Бориса Харчука, Івана Гнатюка, Степана Сапеляка, Володимира Вихруща, Бориса Демкова, Георгія Петрука-Попика, Левка Крупи, Петра Тимочка, Петра Ковальчука, Олекси Корнієнка. Кінозала Українського дому «Перемога».

15.00  – Творча зустріч із Лесею Білик та презентація роману «Душі в екзилі»  від видавництва «Богдан» у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей (вул. Коперника, 17).

16.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у ЗОШ №5 (2-В клас) (вул. Камінна, 2).

16.00 – Автограф-сесія Ніни Фіалко та презентація її нових видань «Ріка життя» та «Примарне щастя». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

17.00 – Презентація книг «Вербовая дощечка» та «З попелу і металу» і автограф-сесія Теодозії Зарівної. Стенд видавництва «Джура».

17.00 – Презентація книги «Невідомий спадок Богдана Лепкого» (двотомник «Вибраних творів» Б. Лепкого) від видавництва «Смолоскип» у прес-центрі Українського дому «Перемога». Із вступним словом виступить директор видавництва «Смолоскип» Р. Семків. Про підготовку книги розкажуть упорядники Н. Білик та Н. Гавдида. Також відбудеться бліц-лекція про невідомі та раніше недруковані твори Б. Лепкого.

17.00 – Вечір співаного слова в кінозалі Українського дому «Перемога». Участь беруть: отець Василь Брона, Василь Дунець, Олександр Смик, Леся Романчук, Сергій Синюк, Олександр Папуша, Сергій Лазо, Наталка Кринничанка, Богданна Дурда. Ведуча вечора – Олена Лайко.

18.00 – Презентація книги С.Піддубного «Код України-Руси» і його автограф-сесія у прес-центрі Українського дому «Перемога». Проводить видавництво «Мандрівець».

19.00 – Завершення роботи фестивалю.

 

28 квітня, субота

9.00 – Початок роботи фестивалю.

10.00 – Зустріч Олександра Хоменка і презентація книг «Есеї республіканської осені» від видавництва «Джура», а також Василя Габора і презентація літературного проекту «Приватна колекція» від видавництва «Піраміда» та спілкування із Володимиром Даниленком у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці (бульв. Т.Шевченка, 15).

11.00 – Презентація з автограф-сесією книги вибраних поезій Петра Коробчука «Боса флейта». Стенд видавництва «Твердиня».

11.00 – Вручення відзнак переможцям фестивалю «Джура-фест» у номінаціях «Дитяча книжка», «Поезія», «Проза», «Гуманітарні дослідження». Нагородження відбудеться в Тернопільському замку.

11.00 – Презентація книги «Легенди Тернополя» та книги Олександра Хоменка «Есеї республіканської осені». Стенд видавництва «Джура».

12.00 – Зустріч Василя Габора і презентація літературного проекту «Приватна колекція» від видавництва «Піраміда» та спілкування із Володимиром Даниленком у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей (вул. Коперника, 17).

12.00 – Теоретико-методологічний семінар «Збереження демократії. Ідеології як фактор виборчого процесу» в прес-центрі Українського дому «Перемога». Проводить Тарас Возняк (культурологічний часопис «Ї») за участю провідних політиків, літераторів і представників ЗМІ у Тернополі.

12.00 – Автограф-сесія Ганни Осадко та презентація нової поетичної збірки Ганни Осадко й Олександри Шевченко «Лаванда & Розмарин. Поетично-кулінарний арт-бук». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

12.30  – Автограф-сесія майстра мініатюр Левка Скопа та презентація його «Пересопницького Євангелія». Стенд видавництва «Коло».

12.30 – Зустріч Олександра Хоменка та презентація його книги «Есеї республіканської осені» від видавництво «Джура»у бібліотеці №8 для дорослих (вул. Б.Лепкого, 6).

13.00 – Зустріч Тетяни Пишнюк і презентація її книги «Гра в королеву» від видавництва «Джура» у бібліотеці №5 для дорослих (вул. Злуки, 33).

15.00 – Зустріч Олександра Хоменка та презентація його книги «Есеї республіканської осені» від видавництва «Джура» у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді (вул. Нечая, 29).

19.00 – Завершення роботи фестивалю і від’їзд учасників.

Учасники фестивалю :

  1. Видавництво «Старого лева» (м. Львів).
  2. Видавничий дім «Києво-Могилянська академія» (м. Київ).
  3. БаК (м. Львів)
  4. Підручники і посібники (м. Тернопіль).
  5. Навчальна книга «Богдан» (м. Тернопіль).
  6. Місіонер (м. Львів)
  7. Джура (м. Тернопіль)
  8. Видавництво Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого (м. Тернопіль)
  9. Коло (м. Дрогобич)
  10. Апріорі (м. Львів)
  11. Економічна думка (м. Тернопіль)
  12. Українська літературна газета (м. Київ)
  13. Твердиня (м. Луцьк)
  14. Укрмедкнига (м. Тернопіль)
  15. Сміхологія (м. Київ)
  16. Наука і техніка (м. Київ)
  17. Смолоскип (м. Київ)
  18. Водинське єпархіальне видавництво  «Ключі» (м. Луцьк)
  19. Ранок (м. Київ)
  20. Галицький коледж імені В.Чорновола (м. Тернопіль)
  21. Фактор (Тернопільське представництво)
  22. Егмонт-Україна (м. Київ)
  23. Діана-плюс (м. Тернопіль)
  24. Ліра (м. Ужгород)
  25. Грані-Т (м. Київ)
  26. Мандрівець (м. Тернопіль)
  27. Каменяр (м. Львів)
  28. Брайт Стар Паблішинг (м. Київ)
  29. Паїс (м. Львів)
  30. Зелений пес (м. Київ)
  31. Карпати (м. Ужгород)
  32. Коректа (м. Київ)
  33. Літопис (м. Львів)
  34. Мирослав Дочинець (видавництво «Карпатська вежа», м. Мукачево)
  35. Тіповіт (м. Івано-Франківськ)
  36. Волинська обласна друкарня (м. Луцьк)
  37. Видавництво «Львівська політехніка» (м. Львів)
  38. Журнал «Пізнайко» (м. Київ)
  39. Марина Гримич, письменниця (видавництво «Дуліби», м. Київ)
  40. Василь Габор із літературним проектом «Приватна колекція» (м. Львів)
  41. Тарас Возняк (культурологічний часопис «Ї», м. Львів)

 

Роман Заставний займеться фрі-файтом?

43 сесія облради продовжить свою роботу