Центр всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відповів на звернення Наливайченка щодо ситуації навколо Почаївської лаври

Поділитися

Центр всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відповів на звернення громадсько-політичного діяча Валентина Наливайченка щодо включення Почаївської лаври до списку світової спадщини.
«У зв’язку із злочинною бездіяльністю державних органів просимо Вас терміново звернутися до Кабінету Міністрів України щодо початку процедури включення Почаївської Лаври до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – наголошувалося, зокрема, у зверненні.
В ЮНЕСКО розглянули пропозицію Валентина Наливайченка. Організація повідомила, що готова провести процес надання номінації Почаївської лаври у список світової спадщини.
Водночас, як наголошується в листі ЮНЕСКО, для початку процедури український уряд повинен офіційно ініціювати цей процес номінації.
«Українська громадськість має розпочати тиск на уряд, який уповноважений подати Почаївську лавру для включення у список світової спадщини. Якщо цього не зробить нинішня влада, об’єднана опозиція, яка прийде у новий парламент, зробить усе необхідне, щоб Почаївською лаврою  опікувалася організація ЮНЕСКО, адже нинішній режим робить усе, аби Україна втратила свою духовність», – відзначив Наливайченко.
Як відомо, в лютому 2012 року громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко направив до ЮНЕСКО листа щодо унікальної пам’ятки світової культури – Почаївської Лаври. У листі наголошувалося, що Лаврі загрожує як неконтрольоване користування будівлями, що може призвести до втрати історичної спадщини, так і можливе обмеження для тих, хто бажає відвідати пам’ятку, за конфесійною ознакою. Крім того, у травні 2011 року відповідне звернення було направлене Наливайченком і щодо фундаментів Десятинної церкви у Києві.

Великодні гаївки «Зав’яжем вінець!»

Грубі порушення законодавства про працю – це злочин