До позбавлення волі засуджено жінку, котра торік “здала в оренду” дворічного сина

Поділитися

У жовтні минулого року працівники підрозділу боротьби з протизаконною торгівлею людьми УМВС України в Івано-Франківській області задокументували факт оплатної передачі матір’ю своєї дитини в оренду для використання її в жебракуванні. Так, оперативники завершили заходи з викриття мешканки Коломийського району, котра певний час активно шукала способи заробити  шляхом експлуатації єдиної дитини.

Зокрема, міліціонерам стало відомо, що жінка намагається прилаштувати хлопчика віком два з половиною роки до осіб, які гастролюють містами західного регіону України і жебракують на вокзалах і ринках. Тільки після того, як зникли останні сумніви в тому, що мати дійсно має намір позбутися дитини і передати її у власність інших людей, правоохоронці провели спеціальну оперативну комбінацію і викрили зловмисницю безпосередньо при вчиненні злочину. 22-річну жінку було затримано, щойно вона передала дитину незнайомому чоловікові і ретельно перерахувала заздалегідь обумовлену суму за піврічну оренду малюка. У затриманої вилучили 20 тисяч гривень.

Того ж дня за фактом здійснення передачі неповнолітнього з метою експлуатації було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149  «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо  людини» Кримінального кодексу України. На час досудового слідства обвинувачена перебувала під вартою, а нещодавно справу було розглянуто в Коломийському міськрайонному суді.

Суд підтвердив, що досудове слідство правильно кваліфікувало дії фігурантки за ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України, і за таких обставин прийшов до висновку, що підслідній слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції зазначеної статті. Згідно з вироком суду, засудженій належить відбути 5-річний термін ув’язнення. Вироку вступив у законну силу, натомість дитина засудженої взята під захист держави.

 

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

 

 

 

За кілька хвилин Надалу розкажуть що робити із замком

Тернопільщина погрузне в смітті та епідеміях