Іван Стойко приймав громадян у Зборівському та Підгаєцькому районах

Поділитися

Щомісяця,  коли за графіком  роботи  народного депутата випадає тиждень  праці в окрузі ,залишаються позаду пленарні тижні, та засідання у комітетах Верховної Ради, Іван Михайлович спішить відвідати різні області України, поспілкуватися з виборцями, та ніколи не забуває про рідне Тернопілля.

Ось і в останні дні березня депутат  приймав громадян Зборівського та Підгаєцького районів. Аби людям зі своїми бідами та проблемами було зручніше доїжджати на зустрічі , Іван Стойко 27 березня побував у Озерній та Залізцях на Зборівщині, а 28 березня ознайомився із умовами навчання учнів початкових класів Мужилівської ЗОШ, та провів прийом громадян у с.Голгоче , що на Підгаєччині.

Огляд вищезазначеного навчального закладу не був випадковим. Наприкінці минулого року до народного депутата зверталися батьки учнів початкових класів цієї школи за допомогою. Вони були стривожені тим, що їхнім першачкам доводилося повертатися додому з навчання у темний період доби, так як вони навчалися у другу зміну в зв’язку з відсутністю вільних класів. Іваном Михайловичом було направлено ряд депутатських звернень як до обласного управління освіти, так і у районні органи влади. На даний час проблема вирішена. Учні навчаються в одну зміну. Звичайно , школі необхідні ще чималі кошти на ремонти класів, заміну підлоги та стелі, особливо у спортзалі, не вистачає спортивного інвентаря та парт, приміщення для бібліотеки. І.Стойко, спілкуючись з педагогічним колективом данного навчального закладу, пообіцяв сприяти і в подальшому розвитку освіти в Україні та покращенню матеріальної бази і забезпечення закладів освіти усім необхідним для організації високоякісного навчального процесу. Він також висловив велике занепокоєння тими псевдореформами, які нав’язуються нам сьогодні «табачниками та їм подібними».

Спільною проблемою для усіх населених пунктів ,які відвідав у ці дні Іван Михайлович, є жахливе бездоріжжя.  Якщо на дорогах обласного чи районного значення ще проводиться час від часу ямковий ремонт, то у самих селах, ні перейти, ні проїхати, а сільські ради не мають коштів, аби підремонтувати, та позасипати ями.

Серед питань, які піднімали жителі районів– соціальні виплати та допомоги пільговим категоріям населення, особливо чорнобильцям. До депутата на прийом також прийшли люди з обмеженими можливостями пересування. Вони скаржилися на те, що мусять щороку проходити перекомісію на МСЕК для того, щоб продовжити термін інвалідності, хоча стан їхнього здоров’я не може суттєво покращитися.

Важливим чинником стабільності життя та роботи маленьких населених пунктів –  сіл та селищ, є наведення у них правопорядку. На жаль, сьогодні на 14 таких одиниць  встановлено  лише одну ставку дільничого інспектора, який фізично не може забезпечити дотримання громадського порядку та виконати всі функції покладені на нього законом. Саме з проханням  збільшити штат дільничих інспекторів міліції на одну територіальну одиницю звернулися до народного депутата голови Озернянської , Залозецької та інших сільських рад, які часто-густо самі змушені виконувати функції дільничих інспекторів по дотриманню правопорядку та законності не маючи на це офіційних повноважень.

Проблемою багатьох населених пунктів є також замуленість безіменних потічків, які знаходяться на їхніх територіях, та під час весняної повені . чи дощів – розливаються,  затоплюючи городи місцевих жителів, і навіть окремі садиби. На жаль, у бюджетах сільських рад коштів на розчистку замулення цих потічків не передбачено.

Іван Михайлович уважно вислухав та проаналізував проблемні питання селян Озеної , Залізців ,Мужилова та Голгоче . Відповідно до своїх повноважень –він надішле депутатські звернення та зробить відповідні запити у державні органи та інстанції, аби максимально сприяти їх вирішенню.

Наступного місяця Іван Стойко планує зустрітися з виборцями  Козови, та інших районів Тернопільщини.

Як афганці Тернопільщини поділили квартири: 2 у Тернополі, 5 – у Зборівський, Теребовлянський, Тернопільський, Чортківський та Лановецький райони

Вибори, вибори, кандидати… Результати опитувань про спроможність