На Тернопільщині режим Януковича відпрацьовує усунення з політичного поля опозиційних депутатів

Поділитися

«Зовсім не виключено, що, випробувавши на Тернопільській облраді технологію невведення нових депутатів, влада реалізує такий самий сценарій під час парламентських виборів. Такі дії злочинного режиму є «пілотним проектом» перед майбутніми парламентськими виборами». Про це заявив голова Тернопільської обласної ради свободівець Олексій Кайда, коментуючи відповідне рішення окружного адмінсуду Києва.

4 квітня 2012 року відбулося судове засідання окружного адміністративного суду Києва за позовом кандидатів у депутати Тернопільської облради від обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Суд відмовив у задоволенні позову, оскільки «не вбачає підстав для його задоволення».

Свободівці звернулися до суду з позовними заявами про визнання протиправною бездіяльности Центральної виборчої комісії та вимогою застосувати певні дії, а саме:

– зобов’язати Центральну виборчу комісію ухвалити рішення про заміщення депутатів Тернопільської обласної ради, обраних до місцевих рад Тернопільської области за результатами виборів 31 жовтня 2010 року, наступними за черговістю кандидатами в депутати у виборчому списку обласної організації ВО «Свобода»;

– зобов’язати Центральну виборчу комісію розглянути та ухвалити рішення про дострокове припинення повноважень складу Тернопільської ОВК у зв’язку з систематичними та грубими порушеннями комісією законодавства України.

Окружний адміністративний суд Києва у позові відмовив повністю, оскільки суд «не вбачає підстав для задоволення такого позову».

«Вже більше року ми спостерігаємо бездіяльність обласної виборчої комісії. Більше року ні обласна виборча комісія, ні ЦВК не можуть ввести нових депутатів. Якщо це не бездіяльність, то що це?», – зазначив голова Тернопільської обласної ради свободівець Олексій Кайда. – Не виконуються рішення судів, які зобов’язують виборчу комісію таки зареєструвати нових депутатів. Крім того, немає відповідної реакції від правоохоронних органів та виконавчої служби. Абсолютно очевидно, що таким чином намагаються блокувати роботу Тернопільської обласної ради, склад якої визначила громада Тернопільщини».

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації

ВО «Свобода»

Як голова Тернопільської облради три роки казав я-я-я, а вийшла …

Двомісячник благоустрою в Тернополі пройде у новому форматі