Прокуратура перевіряє якість та безпечність харчування дітей

Поділитися

Прокуратурою Тернопільської області скеровано доручення підпорядкованим прокурорам та головному державному санітарному лікарю області щодо проведення перевірок додержання прав вихованців дошкільних навчальних закладів на якісне та безпечне харчування.

Останнім часом намітилась тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, у тому числі через вживання недоброякісних продуктів харчування у закладах освіти. Неодноразово зазначена проблема висвітлювалась у публікаціях місцевих ЗМІ.

Разом з тим, за інформацією головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, впродовж минулого року до лікувальних закладів із захворюваннями органів травлення госпіталізовано більше 7 тисяч дітей.

Основними причинами такого становища є вживання неповнолітніми продуктів, виготовлених без додержання встановлених санітарних норм та державних стандартів, а також порушення вимог закону при організації харчування у навчальних закладах області.

У зв’язку з цим, прокуратурою області скеровано доручення підпорядкованим прокурорам та головному державному санітарному лікарю області щодо проведення перевірок додержання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, дошкільними навчальними закладами вимог законодавства щодо захисту прав вихованців дитячих садочків на раціональне та безпечне харчування.

Ірина Вигонна

Старший помічник прокурора області

 

Як у Заліщиках розважається молодь (відео)

У Тернополі черги до сповіді довші, ніж в Москві до мавзолею Леніна